Tactical Foodpack Danie Liofilizowane Wegański Wok z Makaronem uniwersalny 100g Pyzdry

TACTICAL FOODPACK - Danie VEGGIE WOK NOODLES 400g 100% naturalnych składników! Makaron z warzywami z woka - danie odpowiednie dla wegetarian i wegan, ale również osób uczulonych na laktozę. Tactical Foodpack VEGGIE WOK AND NOODLES (100 g) to pożywne danie składające się z makaronu i warzyw z woka. …

od 55,43 Najbliżej: 44 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

TACTICAL FOODPACK - Danie VEGGIE WOK NOODLES 400g 100% naturalnych składników! Makaron z warzywami z woka - danie odpowiednie dla wegetarian i wegan, ale również osób uczulonych na laktozę. Tactical Foodpack VEGGIE WOK AND NOODLES (100 g) to pożywne danie składające się z makaronu i warzyw z woka. Producent stawia na w 100% naturalne składniki, bez konserwantów i ulepszaczy. Propozycja zawierająca dużo wartości odżywczych oraz wysoką kaloryczność świetnie sprawdzi się po całym dniu wędrówki, na kajaku czy podczas rozmaitych innych aktywności terenowych. Do jego przygotowania wystarczy woda i trochę cierpliwości. Parametry: waga netto:100 g; waga po dodaniu wody: 400 g. Przyrządzanie:zawartość opakowania zalać wrzątkiem, dokładnie wymieszać i pozostawić do napęcznienia (szczegóły w instrukcji na opakowaniu produktu). Składniki: makaron spaghetti (42%)/(pszenica, woda, kurkuma), bulion warzywny, olej rzepakowy, czerwona papryka (11.3%), marchew (11.3), fasola (7.5%), cebula (7.5%), pomidory (7.5%), oliwki (4.5%), czosnek, przyprawy, zioła, sól. Alergeny: gluten. Może zawierać śladowe ilości selera, mleka i gorczycy. Średnia wartość odżywcza gotowego produktu: wartość energetyczna: 503kcal; białko: 12.3 g; węglowodany: 59.8 g, w tym cukry: 11.0 g; tłuszcz: 23.8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2.0 g; błonnik: 7.5 g; sól: 2.9 g. Co to jest liofilizacja?Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40-50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Zalety liofilizacji: produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę, aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze pierwotnego posiłku; proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne; nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"; duża oszczędność wody i gazu; okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat. Porcja przed uwodnieniem [g]: 100 Porcja po uwodnieniu [g]: 400 Kaloryczność [kcal]: 503 Gwarancja: Rękojmia 24 m-ce

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Tactical Foodpack
Typ produktu
  • Żywność liofilizowana
Waga (g)
  • 100
Cechy
  • Produkt wegański