Czekolada Rizza z Modica - Migdały 100g Igp (ChOG) Pyzdry

Szanowni Państwo! Wyjątkowa CZEKOLADA z "Modica" , pierwsza czekolada na świecie z certyfikatem ChOG (Chronione oznaczenie geograficzne). 11.2024 ŚWIEŻA DOSTAWA OD PRODUCENTA Data ważności: 31.08.2026r. Składniki: kakao min.60%. surowa masa kakaowa, cukier, migdały z Sycylii 8% Waga: 100g …

od 17 Najbliżej: 49 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Szanowni Państwo! Wyjątkowa CZEKOLADA z "Modica" , pierwsza czekolada na świecie z certyfikatem ChOG (Chronione oznaczenie geograficzne). 11.2024 ŚWIEŻA DOSTAWA OD PRODUCENTA Data ważności: 31.08.2026r. Składniki: kakao min.60%. surowa masa kakaowa, cukier, migdały z Sycylii 8% Waga: 100g Charakterystyka: Wyrabiana w niskich temperaturach 42°C by zachować właściwości zdrowotne ziaren kakaowca ( polifenole, przeciwutleniacze itp.) NIE KONSZOWANA I NIE HARTOWANA. W 100% tworzą ją składniki naturalnego pochodzenia (masa kakaowa, cukier i dodatki naturalne). Właściwości : Naturalnie bogata we FLAWONOLE (naturalne antyoksydanty) Katechinę (HPLC), Epikatechinę (HPLC). Łączna zawartość POLIFENOLE w 100g: 2,95g. - Nie zawiera dodatkowych tłuszczy roślinnych (w tym dodatkowego masła kakaowego). - Nie zawiera konserwantów, barwników, ani lecytyny sojowej. - Jest odpowiednim produktem dla osób uwrażliwionych na gluten. - Jest produktem bezmlecznym i odpowiednim dla wegan. Jedyna taka na świecie… Sekret tej delikatnej i kruchej słodkości tkwi w produkcji według oryginalnej receptury Azteckiej, która od 1746 roku zachowana jest w mieście „Modica” na Sycylii. Dzisiaj tradycja jest kontynuowana dzięki zaangażowaniu synów i wnuków Giuseppe (czwartego pokolenia), którzy w ”Antica Dolceria Rizza” tworzą czekoladę z Modica w taki sam sposób, bez zmiany składników i surowców, z tą samą mądrością, pasją i miłością do czekolady... jak dawniej. Historia Jest to PIERWSZA ZNANA CZEKOLADA w Europie! Pojawiła się na naszym kontynencie po raz pierwszy za czasów kolonizacji Ameryki przez Hiszpanów, pod których panowaniem znajdowała się wówczas Sycylia. I tak jak starożytni Aztecy tak i dziś czekoladę z Modica przygotowuje się tradycyjnie NA ZIMNO, BEZPOŚREDNIO Z MASY KAKAOWCA! Jest wyjątkowa pod każdym względem… Wyrabiana tradycyjnie od czasów kolonizacji, według tradycyjnych metod wypracowanych przez Azteków. Tworzona w niskich temperaturach (42°C), nie KONSZOWANA i nie TEMPEROWANA, brak tych procesów pozwala na zachowanie wszystkich właściwości organoleptycznych i zdrowotnych zawarte w kakao. Jej smak, aromat i konsystencja zaskoczy pozytywnie każdego konesera czekolady… Producent czekolady z „Modica” jest najbardziej znaną firmą produkującą czekoladę z Modica na świecie od 1935r. Producent/cukiernik "Giuseppe Rizza" należy do TOP 20 najlepszych włoskich cukiernikow. To rodzinna, włoska manufaktura, która kultywuje tradycję i zawsze silny akcent stawia na jakość swoich produktów! Spróbuj! Koneserom i miłośnikom czekolady zapewniamy oryginalne pozytywne wrażenia, po których żadna dostępna na rynku czekolada nie będzie już taka sama! ...Daj się osłodzić czekoladzie bogini i poczuj się bogiem! Coraz więcej firm oferuje czekoladę z Modica, ale gwarancję oryginalnośći dajemy TYLKO MY! Poniższe zdjęcie prezentuje rzeczywisty wygląd tabliczki czekolady z Modica: jej matowy kolor z białawymi wykwitami jest efektem braku fazy temperowania, czyniąc produkt jeszcze bardziej oryginalnym. Zapraszamy na innych naszych aukcjach gdzie można znaleść wyśmienite włoskie produkty...z historią! Teknafood Quality italian food Direct importer ______

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Antica Dolceria Rizza
Rodzaj
  • Czekoladki
Typ
  • Gorzkie
Forma
  • W tabliczkach
Zawartość kakao (%)
  • 60
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
  • Nie zawiera konserwantów
  • Nie zawiera laktozy
  • Nie zawiera oleju palmowego
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Waga (g)
  • 100