Caputo Włoska Mąka Pizzeria 1Kg Pyzdry

Mąka pszenna Typ "00" to wysokiej jakości produkt, który wykorzystywany jest najczęściej w kuchni włoskiej, do produkcji pizzy neapolitańskiej. Mąka jest biała, dzięki dokładnemu zmieleniu ziaren. Bardzo elastyczna, z glutenem, idealna do długiej fermentacji. Podczas wyrabiania, ciasto staje się …

od 8,95 Najbliżej: 47 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Mąka pszenna Typ "00" to wysokiej jakości produkt, który wykorzystywany jest najczęściej w kuchni włoskiej, do produkcji pizzy neapolitańskiej. Mąka jest biała, dzięki dokładnemu zmieleniu ziaren. Bardzo elastyczna, z glutenem, idealna do długiej fermentacji. Podczas wyrabiania, ciasto staje się doskonale spulchnione i lekkie. Co to jest Caputo? Caputo to młyn znajdujący się w Neapolu, który produkuje szeroką gamę mąki dla profesjonalistów. Dzięki doświadczeniu trzech pokoleń Caputo gwarantuje wyjątkowo wysokie standardy jakości. W Caputo selekcjonuje się i miesza najlepsze gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku. Co oznacza TYP "00"? Typ "00" to mąka, która została dwukrotnie zmielona, dzięki temu jest drobniejsza o bardzo wysokiej jakości. Taki typ mąki posiada także znacznie wyższy poziom glutenu, dzięki temu ciasta są bardziej elastyczne. Do czego wykorzystać mąkę pszenną Typu "00"? Mąka doskonale sprawdzi się do spodu pizzy. Produkt można także wykorzystać na ravioli, chleb lub foccacie, a także do gnocchi i makaronów. Przepis na spód do pizzy z Mąki pszennej Typ "00" - 4 porcje 500 g mąki pszennej, typ "00" 1 łyżeczka soli 7 g suszonych drożdży instant ok. 325 ml ciepłej wody mąka do podsypania (jeżeli ugniatasz ręcznie) Do miski wsyp suche składniki, wymieszaj. Dodaj część wody, ugniataj ciasto. Dolewaj wodę, jak poczujesz, że ciasto staje się twarde i ciężkie do wyrobienia. Pamiętaj, że im dłużej wyrabiasz ciasto tym lepiej, ponieważ wytwarza się więcej glutenu, który sprawia, że ciasto staje się elastyczne i miękkie. Należy ugniatać minimum 10 minut. Masę podziel na 4 części, zrób z nich kulki, odłóż na blachę, obsyp mąkę. Odstaw do wyrośnięcia na minimum 2h, do podwojenia objętości. Przygotuj w międzyczasie dodatki do pizzy. Pieczenie w 240°C, w czasie 7-8 minut. Składniki mąka pszenna, typ 00 Wartość odżywcza w 100 g Energia: 352 kcal / 1489 kJ Tłuszcze: 1,0 g - w tym nasycone: 0,3 g Węglowodany 71,5 g - w tym cukry 1,0 g Błonnik: 3,0 g Białko: 13,0 g Sól: 0,018 g Informacje dodatkowe Mąka jest produktem naturalnym, bez sztucznych dodatków i enzymów. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Produkt zawiera gluten. Masa netto 1000 g

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Caputo
Model
  • 4015
Waga (g)
  • 1000
Cechy
  • Produkt wegański

Opinie Caputo Włoska Mąka Pizzeria 1Kg Pyzdry

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 19 opinii
  • i...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Świetna!
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • i...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • r...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • s...o
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • l...2
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    ok
    • aromat
    • jakość
    • smak