Słodki sposób na alergię. Wypieki i desery bez mleka i jajek, a czasem bez glutenu Przysucha

4,3
5 opinii

Jestem mamą alergika. Wychowanie dziecka uczulonego na wiele pokarmów wymaga ograniczeń i restrykcyjnej diety. A przecież trudno wyobrazić sobie malucha, który nie miałby ochoty sięgnąć po ciastko z kremem... Oryginalne przepisy na desery bez mleka czy jajek to źródło inspiracji dla rodziców - …

od 35,11 Najbliżej: 33 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Jestem mamą alergika. Wychowanie dziecka uczulonego na wiele pokarmów wymaga ograniczeń i restrykcyjnej diety. A przecież trudno wyobrazić sobie malucha, który nie miałby ochoty sięgnąć po ciastko z kremem... Oryginalne przepisy na desery bez mleka czy jajek to źródło inspiracji dla rodziców - życie z alergią, choć niełatwe, może być słodkie. Z przyjemnością skorzystam z wielu pomysłów, jakie daje ta książka. Polecam gorąco! /Halina Mlynkova/ Ta książka nie jest kolejną pozycją z serii: modne diety. Alergia to choroba cywilizacyjna, a jadłospis wykluczający mleko, jajka czy gluten to często konieczność, nie kaprys. Autorka proponuje łatwe przepisy na pyszne dania, dodając do tego sporą dawkę wiedzy, która pomoże zrozumieć, na czym polega problem i jak sobie z nim radzić. Prosto, skutecznie i smacznie. /Renata Ciemięga, redaktor magazynów "Dobre Rady" i "Samo Zdrowie"/ Przejrzyste podejście do tematu uczuleń pokarmowych. Autorka zgrabnie łączy teorię z praktyką, czyli kuszącymi i słodkimi przepisami. Lektura obowiązkowa dla rodziców małych alergików! /dr n. med. Beata Adamczyk, specjalista alergolog/ *** Jak w prosty sposób przygotować słodkości bez mleka, jajek czy glutenu? Małgorzata Kalemba-Drożdż rzuca wyzwanie alergiom pokarmowym. Jest mamą dwójki dzieci. Pech chciał, że oboje mają alergię na mleko i jajka. Ze względu na ograniczenia dietetyczne musiała zrewolucjonizować swoją kuchnię. W książce znajdziesz 161 oryginalnych przepisów na domowe wypieki, koktajle i desery. Upiecz swojemu dziecku pyszne muffinki świętojańskie, szarlotkę bez ciasta i miodownik z kremem z kaszy jaglanej. Wypróbuj przepis na chlebek bananowy albo batoniki zbożowe. Dowiedz się, jak przyrządzić lody rabarbarowo-truskawkowe i ciasteczka chałwowe. Zainspiruj się! Wiele składników możesz zamienić w zależności od indywidualnych upodobań i ograniczeń diety. Małgorzata Kalemba-Drożdż - autorka bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia i książki Pyszne chwasty . Doktor biochemii, prowadzi badania naukowe, wykłada racjonalne żywienie.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Małgorzata Kalemba-Drożdż
Wybrane wydawnictwa
  • Pascal
Okładka
  • Miękka
Format
  • 163 x 235
Rok wydania
  • 2015
Ilość stron
  • 288
Język oryginału
  • Polski
Tematyka
  • Alkohole
  • Desery
ISBN
  • 9788376425061

Opinie Słodki sposób na alergię. Wypieki i desery bez mleka i jajek, a czasem bez glutenu Przysucha

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,3 na podstawie 5 opinii
  • Agusanek82
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Latwe przepisy i składniki dostępne prawie wszędzie i niedrogo.
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
  • Alina
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dużo przepisów. Fajne i łatwe do wykonania
  • Ela
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo fajna książka polecam
  • mika
    1,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    obecnie w trakcie przerabianie wypieków, ale jak narazie to nie smakują dobrze, po prostu sa niedobre
  • kaja
    5
    super przepisy dla alergików, niektóre wymagają już jakiegoś doświadczenia w pieczeniu, bo są nieco lakoniczne, bardzo duże źródło inspiracji !