Kaiser forma do pieczenia chleba 35cm la forme plus (637211) Przysucha

4,64
11 opinii

Forma do ciasta i chleba 35cm Kaiser La Forme Plus. La Forme Plus to najlepsza kolekcja form oferowana przez niemiecką markę Kaiser. Zostały one wykonane z solidnej stali, co gwarantuje ich trwałość i wytrzymałość na uszkodzenia. Wewnątrz formy pokryte są powłoką ceramiczną wykonaną w technologii …

od 229,99 Najbliżej: 22 km

Liczba ofert: 10

Oferta sklepu

Opis

Forma do ciasta i chleba 35cm Kaiser La Forme Plus. La Forme Plus to najlepsza kolekcja form oferowana przez niemiecką markę Kaiser. Zostały one wykonane z solidnej stali, co gwarantuje ich trwałość i wytrzymałość na uszkodzenia. Wewnątrz formy pokryte są powłoką ceramiczną wykonaną w technologii Ceramichelle, która zapobiega przywieraniu wypieków. Na zewnątrz formy wykończono emaliowaną stalą w eleganckim, szarym kolorze. Dzięki technologii Cut Resist i uszczelnieniu specjalnym szkłem, formy są odporne na zarysowania i umożliwiają krojenie wypieków bezpośrednio w formie. Solidna rączka ułatwia wyjmowanie wypieków, a inteligentne połączenie brzegów zapobiega przeciekaniu. Użyte materiały wysokiej jakości gwarantują wodoszczelność i łatwość w myciu. La Forme Plus to kolekcja form, która nie tylko zachwyca swoim eleganckim wyglądem, ale również zapewnia doskonałe rezultaty wypieków i wygodę użytkowania. ​ Cechy - Forma do ciasta i chleba: wymiary 35 x 13 x 6 cm prostokątny kształt solidna stal - grubej jakości formy - produkowanej ze stali emaliowanej, która przewodzi czterokrotnie lepiej ciepło niż stal tradycyjna. wewnątrz powłoka ceramiczna wykonana w technologii Ceramichelle, gwarantująca nieprzywieranie wypieków technologia Cut Resist - hartowane szkło; super cięcie; szlifowany satynowy połysk szare kolorystycznie, na zewnątrz emaliowana stal inteligentne połączenie brzegów zapobiega przeciekaniu wykończenie szkłem specjalnym - uszczelnienie szkłem specjalnym super wytrzymałe - solidne, szklane ramiona uchwytów super rączka solidna do silnego wyciągania (na wzmocnionej stalowej wkładce) nacięcie wewnętrzne prowadzące do osadzenia ramion uchwytu wyspecjalizowanym szkłem specjalnym (Spezialglas) łączenie ramion uchwytu gwarantuje najwyższą wytrzymałość. nóż ostrzony specjalnym diamentem (poczwórnie) wodoszczelność wysoka odporność na zarysowania łatwe w utrzymaniu czystości Kolekcja La Forme PlusWysokość 6 cmDługość 35 cmSzerokość 13 cmMateriał metal ceramika

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Kaiser
Rodzaj
  • Keksówki i formy do chleba
Materiał
  • Ceramika
Kolor
  • Czarne
Szerokość
  • 35cm
Długość
  • 35cm
Średnica
  • 35cm

Opinie Kaiser forma do pieczenia chleba 35cm la forme plus (637211) Przysucha

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,64 na podstawie 11 opinii
  • Andrzej
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobry produkt, wcześniej już kupiłem formę o mniejszym wymiarze to bardzo dobrze się w niej piecze. Pieczywo nie przywiera do formy, polecam
    • cena
    • funkcjonalność
    • wygląd
    • wytrzymałość
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Polecam. ale nie dla każdego. Upiekłam dziesiątki chlebów na zakwasie, pasztetów, ciast z kwaśnymi owcami w różnych tanich formach które były potem myte, szorowane, namaczane wg potrzeby. Na każdej po kilku latach powłoka zaczyna reagować z jedzeniem - po prostu przykleja sie do pasztetu, albo zmienia kolor owoców na siny, albo daje paskudny metaliczny posmak - nawet przez papier, na pewno to znacie. Dlatego postanowiłam zainwestować w coś nowego. Minusy - co ciekawe producent w dołączonej ulotce nie zaleca krojenia na niej nożem - tak, tak, a na to liczyłam. (aczkolwiek mam formę na tartę tej serii i nic się nie dzieje - ale kroję delikatnie) - nie zaleca również mycia w zmywarce Plusy: + producent informuje w ulotce że forma jest odporna na zakwas - o tym nie wiedziałam, super! + forma będzie przywierała w pewnych warunkach - no cudów nie ma i na to nie liczyłam. Na sucho i bez posypki piec bym się nie odważyła. Ja smaruję oliwą, rozcieram ręcznikiem papierowym, wysypuję dokładnie mąką a jaj nadmiar ostukuję i wysypuję - to ważne bo na nadmiarze mąki też może przywrzeć. Wlewam/wkładam ciasto tak by nie suwać go po ściance ani dnie - tam gdzie zetrze mąkę - tam przywrze!. Po upieczeniu pomagam drewnianą szpatułką, i ładnie wychodzi. + kupiłam ta większą wersję formy, ceny w internecie od 160 zł w zwyż - i to tego mi było trzeba! forma jest bardzo wysoka, ciasto na zakwasie nie wykipi, co mi się notoryczne zdarzało wcześniej w niskich formach. Można upiec proporcjonalny wysoki bochenek z dużą ilością miąższu, jak z piekarni! + forma jest ciężka i konkretna + odnośnie obtaczania w sezamie - sądzę, że to może się nie udać, być może kluczowa jest też temperatura pieczenia dla nie przypalenia ziaren ale łagodnego odklejenia sezamu od ścianek. Polecam dla osób które ciągle pieką i im się to zwróci. Nie polecam do okazjonalnego pieczenia, i jak ktoś lubi kupować dużo foremek. Myślę że wkrótce kupię tez formę do ciasta z tej serii, na placki z owocami.
  • Elżbieta
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Produkt z dobrego tworzywa, nieprzywierający. Nadaje się zarówno do pieczenia ciasta jak i wypieku cheba
  • Mirek
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Solidna, twarda, gładka forma. Wystarczy lekko posmarować i nic nie przywiera. Łatwo się myje.
  • a...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Jeszcze nie używałam, ale wygląda pięknie i solidnie.