Zdjęcie Moya Japońska Herbata Matcha Tradycyjna 250g - Płoty

Moya Japońska Herbata Matcha Tradycyjna 250g Płoty

Moya Matcha Tradycyjna posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru …

Ostatnia znana cena: 687,70 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

Moya Matcha Tradycyjna posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny i nabierają intensywnego zielonego koloru. Po zebraniu, liście są delikatnie suszone i ścierane na drobny proszek. Moya Matcha jest uprawiana w regionie Uji w prefekturze Kioto, który słynie z żyznej gleby i czystych wód. Zielona herbata ma tam idealne warunki do wzrostu dzięki dużej ilości opadów, dobrze nasłonecznionym wzgórzom i częstym mgłom, które chronią delikatne listki krzewów przed mrozem. Krzewy z których pochodzi Moya Matcha są starannie uprawiane na małych, rodzinnych polach herbacianych wolnych od pestycydów. Każda partia zebranych liści jest starannie badana i certyfikowana przez JONA, japońską jednostkę certyfikującą rolnictwo ekologiczne. Zebrane liście są suszone i starannie ścierane na drobny proszek w Japonii i wysyłane do Europy w małych partiach, aby zapewnić jej najwyższą świeżość. Pomaga to zachować wszystkie właściwości liści herbaty oraz utrzymywać wysoki poziom minerałów i przeciwutleniaczy. Spośród wszystkich przeciwutleniaczy to zawarte w matchy katechiny mają najsilniejsze działanie i posiadają wyjątkowe właściwości. Zmniejszają ryzyko miażdżycy, mają działanie przeciwbakteryjne, obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają odporność, oraz działają przeciwwirusowo. Szczególnie silnym antyoksydantem jest obecna w matchy pochodna katechiny o nazwie EGCg. Ten organiczny związek chemiczny wykazuje szczególnie silne działanie przeciwnowotworowe i jest przeciwutleniaczem 100 razy silniejszym niż witamina C. Zaledwie jedna porcja matchy odpowiada 10 wypitym filiżankom zwykłej zielonej herbaty pod względem zawartości antyoksydantów. Dzieje się tak ze względu na to, że pijąc matchę, spożywamy całe zmielone liście. Przygotowanie Moya Matcha w tradycyjny sposób Tradycyjna metoda przygotowywania herbaty matcha pochodzi z japońskiej ceremonii herbacianej. Potrzebne są do niej czarka matchawan, bambusowa trzepaczka chasen oraz bambusowa łyżeczka chashaku. Wsyp dwie bambusowe łyżeczki matchy (1,5g) do czarki, zalej 100 ml gorącej wody (80 °C) i intensywnie mieszaj chasenem. Wykonuj ruchy przypominające literę M aż do powstania zielonej, gęstej piany. Zajmuje to niecałe 30 sekund. Następnie dolej więcej wody w zależności od tego, jak mocną lubisz pić herbatę. Przygotowanie Moya Matcha spieniaczem do mleka Do kubka lub szklanki wsyp 1 zwykłą łyżeczkę matchy (1,5g), wlej niewielką ilość (100ml) gorącej wody (80 °C) i dokładnie wymieszaj. Dolej wody według uznania. 1 łyżeczka starcza zazwyczaj na 200-250ml matchy. Z matchą jest jak z kawą: niektórzy wolą ją pić w formie mocno rozcieńczonej, inni znowu preferują mniejszą ilość wody i intensywniejszy smak. Zamiast wody do matchy możesz dodać też sok lub mleko. Przygotowanie Moya Matcha w shakerze Matcha nadaje się do przygotowania w shakerze na ciepło i na zimno. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć. Dlaczego Moya Matcha to lepszy wybór? - Nie zawiera pestycydów ani sztucznych dodatków. To w 100% ekologiczna zielona herbata. - Smak i zapach najwyższej jakości. Dzięki temu dłużej zachowuje świeżość, właściwości odżywcze i smak. Posiada europejski certyfikat organiczny. Oznacza to, że herbata jest regularnie badana, a jej uprawa bezpieczna dla klimatu i natury. Pochodzi z Japonii, gdzie krzewy herbaciane mają najlepsze warunki do wzrostu. Jest zamknięta w szczelnym opakowaniu, które chroni matchę przed działaniem promieni słonecznych. To polsko-japońska firma i pierwsza marka matchy w Polsce, którą cechuje najwyższa jakość. Uwielbiana i polecana przez klientów. Posiada certyfikat ekologiczny Czym jest żywność organiczna? Terminem „żywność organiczna” określa się takie produkty pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego, które zostały wyprodukowane bez wykorzystania chemicznych wspomagaczy, takich jak pestycydy czy nawozy sztuczne – a więc w pełnej zgodzie z przyrodą i matką naturą. W żywności organicznej nie znajdziemy toksyn i środków chemicznych, a jej produkcja nie stanowi zagrożenia dla planety, ponieważ przeprowadzana jest w sposób nieinwazyjny i zrównoważony.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Moya
Gatunek
  • Matcha
Forma
  • W proszku
Kraj pochodzenia
  • Japonia
Waga (g)
  • 250
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 50
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera soi
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Certyfikat
  • Ekologiczny
  • Rolnictwo Ekologiczne