Moya Matcha Luksusowa Zielona Herbata 250g Płoty

Moya Matcha Luksusowa to najwyższej jakości sproszkowana zielona herbata matcha. Posiada pełny smak umami intensywną zieloną barwą i kremową konsystencję. Idealnie nadaje się do ceremonii herbacianej i przygotowywania w tradycyjnej formie. Pozyskuje się ją wyłącznie z pierwszego zbioru świeżych …

od 559,99 Najbliżej: 45 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Moya Matcha Luksusowa to najwyższej jakości sproszkowana zielona herbata matcha. Posiada pełny smak umami intensywną zieloną barwą i kremową konsystencję. Idealnie nadaje się do ceremonii herbacianej i przygotowywania w tradycyjnej formie. Pozyskuje się ją wyłącznie z pierwszego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi matami, które chronią je od słońca. Dzięki temu liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny i nabierają niezwykle intensywnego zielonego koloru. Jedynie najdrobniejsze liście krzewów zielonej herbaty są selekcjonowane do przygotowania herbaty Moya Matcha Luksusowa a sam proces produkcji matchy jest niezwykle skomplikowany i czasochłonny. Moya Matcha Luksusowa jest uprawiana w regionie Uji w prefekturze Kioto, który słynie z żyznej gleby i czystych wód. Zielona herbata ma tam idealne warunki do wzrostu dzięki dużej ilości opadów, dobrze nasłonecznionym wzgórzom i częstym mgłom, które chronią delikatne listki krzewów przed mrozem. Krzewy z których pochodzi Moya Matcha są starannie uprawiane na małych, rodzinnych polach herbacianych wolnych od pestycydów. Zebrane liście są suszone i starannie ścierane na drobny proszek w Japonii i wysyłane do Europy w małych partiach, aby zapewnić jej najwyższą świeżość. Pomaga to zachować wszystkie właściwości liści herbaty oraz utrzymywać wysoki poziom minerałów i przeciwutleniaczy. Opakowanie 250g. Spośród wszystkich przeciwutleniaczy to zawarte w matchy katechiny mają najsilniejsze działanie i posiadają wyjątkowe właściwości. Zmniejszają ryzyko miażdżycy, mają działanie przeciwbakteryjne, obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają odporność, oraz działają przeciwwirusowo. Szczególnie silnym antyoksydantem jest obecna w matchy pochodna katechiny o nazwie EGCg. Ten organiczny związek chemiczny wykazuje szczególnie silne działanie przeciwnowotworowe i jest przeciwutleniaczem 100 razy silniejszym niż witamina C. Zaledwie jedna porcja matchy odpowiada 10 wypitym filiżankom zwykłej zielonej herbaty pod względem zawartości antyoksydantów. Dzieje się tak ze względu na to, że pijąc matchę, spożywamy całe zmielone liście. MOYA MATCHA LUKSUSOWA Najwyższej jakości organiczna matcha, która powstaje z najmłodszych i najdelikatniejszych listków herbaty z pierwszego zbioru. Ma głęboki zielony kolor, delikatny słodki i kremowy smak umami pozbawiony goryczy. Polecana dla prawdziwych koneserów herbaty. Efekt Matchy: Relaksuje i poprawia koncentrację Już ponad 800 lat temu matcha była używana przez buddyjskich mnichów Zen jako środek gwarantujący utrzymanie spokoju i światłości umysł podczas długich godzin medytacji. Dzisiaj wiadomo, że za procesy te odpowiada L-teanina, aminokwas skoncentrowany w liściach używanych do produkcji matchy. L-teanina wzmaga produkcję fal alfa w mózgu, które wpływają na naszą świadomość, powodują uczucie relaksu i poprawiają nastrój. Ponadto L-teanina wspomaga naszą zdolność koncentracji i zapamiętywania Podnosi poziom energii i wzmacnia wytrzymałość Wojowniczy samuraje przed wyprawą pili matchę jako naturalny środek energetyzujący. Filiżanka matchy zawiera o połowę mniej kofeiny niż filiżanka kawy, za to efekt jej działania, dzięki L-teaninie, potrafi utrzymać się o wiele dłużej. Matcha pobudza i ułatwia koncentrację, ale nie powoduje rozedrgania, które czasem wywołuje kawa. Z kolei zawarte w herbacie katechiny mają właściwości antybiotyczne i wzmacniają układ odpornościowy. Spala tłuszcz i obniża poziom cholesterolu Herbata matcha przyspiesza metabolizm organizmu i powoduje szybsze spalanie tłuszczu. W przeciwieństwie do wielu dostępnych na rynku metod odchudzających, matcha jest naturalnym suplementem diety i nie powoduje skutków ubocznych (takich jak przyspieszone bicie serca, podniesione ciśnienie krwi). Według badań, osoby regularnie pijące matchę mają niższy poziom złego cholesterolu LDL, a wyższy dobrego cholesterolu HDL. Matcha jest również jednym z głównych produktów używanych w diecie sirt. Dlaczego Moya Matcha to lepszy wybór? Nie zawiera pestycydów ani sztucznych dodatków. To w 100% ekologiczna zielona herbata. Smak i zapach najwyższej jakości. Jest przechowywana w chłodni aż do momentu wysyłki do klienta. Dzięki temu dłużej zachowuje świeżość, właściwości odżywcze i smak. Posiada europejski certyfikat organiczny. Oznacza to, że herbata jest regularnie badana, a jej uprawa bezpieczna dla klimatu i natury. Pochodzi z Japonii, gdzie krzewy herbaciane mają najlepsze warunki do wzrostu. Jest zamknięta w szczelnym opakowaniu, które chroni matchę przed działaniem promieni słonecznych. To polsko-japońska firma i pierwsza marka matchy w Polsce, którą cechuje najwyższa jakość. Uwielbiana i polecana przez klientów. Posiada certyfikat ekologiczny Czym jest żywność organiczna? Terminem „żywność organiczna” określa się takie produkty pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego, które zostały wyprodukowane bez wykorzystania chemicznych wspomagaczy, takich jak pestycydy czy nawozy sztuczne – a więc w pełnej zgodzie z przyrodą i matką naturą. W żywności organicznej nie znajdziemy toksyn i środków chemicznych, a jej produkcja nie stanowi zagrożenia dla planety, ponieważ przeprowadzana jest w sposób nieinwazyjny i zrównoważony. Surowce organiczne są uwierzytelniane szeregiem certyfikatów, co oznacza, że ich produkcja kontrolowana jest na każdym etapie – od miejsca uprawy, aż po miejsce ich dystrybucji. Przygotowanie Moya Matcha w tradycyjny sposób Tradycyjna metoda przygotowywania herbaty matcha pochodzi z japońskiej ceremonii herbacianej. Potrzebne są do niej czarka matchawan, bambusowa trzepaczka chasen oraz bambusowa łyżeczka chashaku. Wsyp dwie bambusowe łyżeczki matchy (1,5g) do czarki, zalej 100 ml gorącej wody (80 °C) i intensywnie mieszaj chasenem. Wykonuj ruchy przypominające literę M aż do powstania zielonej, gęstej piany. Zajmuje to niecałe 30 sekund. Następnie dolej więcej wody w zależności od tego, jak mocną lubisz pić herbatę. Przygotowanie Moya Matcha spieniaczem do mleka Do kubka lub szklanki wsyp 1 zwykłą łyżeczkę matchy (1,5g), wlej niewielką ilość (100ml) gorącej wody (80 °C) i dokładnie wymieszaj. Dolej wody według uznania. 1 łyżeczka starcza zazwyczaj na 200-250ml matchy. Z matchą jest jak z kawą: niektórzy wolą ją pić w formie mocno rozcieńczonej, inni znowu preferują mniejszą ilość wody i intensywniejszy smak. Zamiast wody do matchy możesz dodać też sok lub mleko. Przygotowanie Moya Matcha w shakerze Matcha nadaje się do przygotowania w shakerze na ciepło i na zimno. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć. Możesz to zrobić nawet w butelce z wodą mineralną! Pozostań z nami w kontakcie w Social Media:

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Moya
Gatunek
  • Herbaty zielone
Forma
  • W proszku
Kraj pochodzenia
  • Japonia
Waga (g)
  • 250
Cechy
  • Produkt ekologiczny
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Certyfikat
  • Ekologiczny
  • Rolnictwo Ekologiczne