Tala Trzepaczka Płaska (10A05112) Nowe Miasto nad Pilicą

Trzepaczka płaska / Tala Taka trzepaczka ma zastosowanie w każdej kuchni ponieważ: perfekcyjnie wymiesza sos, roztrzepie śmietanę do zupy, rozbije grudki, idealnie wymiesza, dodatkowo pozwoli na roztrzepanie jajek na jajecznicę, jednocześnie je napowietrzając i uzyskując w ten sposób większą …

od 17,99 Najbliżej: 38 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Trzepaczka płaska / Tala Taka trzepaczka ma zastosowanie w każdej kuchni ponieważ: perfekcyjnie wymiesza sos, roztrzepie śmietanę do zupy, rozbije grudki, idealnie wymiesza, dodatkowo pozwoli na roztrzepanie jajek na jajecznicę, jednocześnie je napowietrzając i uzyskując w ten sposób większą delikatność gotowej potrawy. Trzepaczka ma główkę ze spiralnie zwiniętego drutu ze stali nierdzewnej, wyposażona jest w uszko do zawieszenia. Można myć w zmywarce. Wymiary: 20 cm [dł.] Waga: 0,03 kg Materiał: stal nierdzewna Gwarancja: 2 lata (producenta) SKU: 10A05112 EAN: 5012904051120 Choć urokliwa stylistyka produktów marki Tala przywołuje na myśl połowę XX wieku, korzenie firmy sięgają końca wieku XIX. Frederick Taylor i Thomas Law, których pierwsze litery nazwisk złożyły się na nazwę marki, nawiązali współpracę w roku 1899. W Birmingham zajęli się produkcją artykułów przeznaczonych na raczkujący w epoce wiktoriańskiej rynek narzędzi kuchennych. Na przełomie XIX i XX wieku coraz więcej ludzi uczyło się samodzielnie gotować, więc ich pomysł błyskawicznie odniósł sukces. W późnych latach czterdziestych XX wieku Tala przedstawiła klientom mistrzynię wypieków: Anne Anson. Wraz z zestawami do lukrowania i innymi produktami firma oferowała broszurki z jej przepisami i poradami, dostarczając bogatą wiedzę amatorom i ekspertom, i ugruntowując swoją pozycję na rynku. Trwająca do lat sześćdziesiątych moda na wyszukane techniki zdobienia ciast to okres świetności firmy Tala. Dość powiedzieć, że produkowała ona wtedy 48 różnych rodzajów tylek do dekoracji wypieków. Z czasem asortyment zmalał do „zaledwie" 20. Później przyszedł okres zawirowań właścicielskich i kłopotów firmy. W roku 2000 trafiła ona w ręce obecnych właścicieli: Nicka Squire’a i Dennisa Embletona. Dostrzegli oni potencjał wysokiej klasy przyborów kuchennych i postanowili odtworzyć możliwie największą liczbę produktów Tala, wznowić ich produkcję i opracować nowe artykuły. Niezmiennie przy tym kładą nacisk na trwałość swych wyrobów i tradycyjne metody produkcji. Tala odzyskała należne jej miejsce na rynku. Jej narzędzia kuchenne i akcesoria do pieczenia charakteryzują się eleganckim wzornictwem, wysoką jakością wykonania i trwałością – a wszystko to przy niewygórowanych cenach.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Tala
Materiał
  • Ze stali nierdzewnej
Kolor
  • Srebrne

Opinie Tala Trzepaczka Płaska (10A05112) Nowe Miasto nad Pilicą

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 3 opinie
  • Gosiek
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Ok
    • funkcjonalność
    • wygląd
    • wytrzymałość
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • a...l
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.