Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku. Le Cordon Bleu. Nowe Miasto nad Pilicą

4,83
18 opinii

Szkoła cukiernictwa 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku JEDNOŚĆ Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków …

od 78,20 Najbliżej: 46 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Szkoła cukiernictwa 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku JEDNOŚĆ Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast. Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni. Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem. Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata. Autorzy: Platon Dolivier EAN: 9788381440400 Głębokość: 35.000000 ISBN: 978-83-8144-040-0 Liczba stron: 512 Oprawa: Twarda Rodzaj: Książki Rok wydania: 2019 Szerokość: 235 Tłumaczenie: Zofia Pająk Wydanie: 1 Wydawnictwo: Jedność Wysokość: 286 Autorzy: Platon Dolivier Tłumaczenie: Zofia Pająk Wydanie: 1 Rok wydania: 2019 Oprawa: Twarda ISBN: 978-83-8144-040-0 Wysokość: 286 EAN: 9788381440400 Szerokość: 235 Głębokość: 35.000000 Rodzaj: Książki Wydawnictwo: Jedność Liczba stron: 512 Szkoła cukiernictwa 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku JEDNOŚĆ 9788381440400 PLA-9788381440400

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Zofia Pająk
Wybrani autorzy
  • Praca zbiorowa
Wybrane wydawnictwa
  • Jedność
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2019
Ilość stron
  • 512
Tematyka
  • Desery
ISBN
  • 9788381440400
Model
  • twarda

Opinie Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku. Le Cordon Bleu. Nowe Miasto nad Pilicą

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,83 na podstawie 18 opinii
  • a...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Fascynujący
  • Użytkownik Ceneo
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    przydatny
  • z...y
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • l...2
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • k...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.