Otafuku Sos Okonomi Marki 252Ml Białystok

Japoński sos Okonomi Otafuku do naleśników okonomiyaki 300g Sos Okonomi to nieodłączny element wielu japońskich dań. Jest gęsty, słodko-kwaśny o bogatym smaku umami. Wyprodukowany przez renomowaną japońską markę Otafuku, może być uzupełnieniem dań, takich jak: Okonomiyaki: Japońskie placki z …

od 15,64 Najbliżej: 3,8 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Japoński sos Okonomi Otafuku do naleśników okonomiyaki 300g Sos Okonomi to nieodłączny element wielu japońskich dań. Jest gęsty, słodko-kwaśny o bogatym smaku umami. Wyprodukowany przez renomowaną japońską markę Otafuku, może być uzupełnieniem dań, takich jak: Okonomiyaki: Japońskie placki z kapusty polane tym sosem, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Takoyaki: Kulki z mąki, wypełnione kawałkami ośmiornicy Yakisoba: Smażony makaron z warzywami, mięsem i owocami morza, zyska zupełnie nowy wymiar Frytki, nuggetsy, hamburgery: Japoński sos jako alternatywa dla ketchupu. Sos Okonomi to gwarancja autentycznego japońskiego smaku. Wyprodukowany z wysokiej jakości składników, bez sztucznych dodatków jest odpowiedni dla osób na diecie wegańskiej. Wygodna tuba ułatwia dozowanie sosu. Przepis na Okonomiyaki - jedno z najbardziej lubianych dań kuchni japońskiej, z wykorzystaniem sosu Okonomi. Składniki na 2 porcje: Ciasto 100 g mąki pszennej100 ml bulionu dashi (lub woda, jeśli nie masz dashi)1 jajko1/4 łyżeczki soli1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie 200 g drobno posiekanej kapusty1 mały por (lub cebula dymka), drobno pokrojony100 g pokrojonej w kostkę kiełbasy, bekonu, krewetek lub owoców morza (opcjonalnie) Olej roślinny do smażenia Do podania Sos okonomiyaki, majonez japoński lub zwykły Suszone płatki bonito (katsuobushi) – opcjonalnie Prażone nori (wodorosty) pokruszone – opcjonalnie Posiekana dymka do dekoracji W misce wymieszaj mąkę, bulion dashi, jajko, sól i proszek do pieczenia. Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj posiekaną kapustę i por, wymieszaj. Na koniec dorzuć swoje ulubione dodatki (np. krewetki lub bekon). Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i posmaruj ją cienką warstwą oleju. Nałóż porcję ciasta na patelnię i uformuj z niego okrągły naleśnik o grubości około 1,5 cm. Smaż naleśnik przez 4-5 minut z jednej strony, aż będzie złocisty. Następnie delikatnie odwróć go na drugą stronę i smaż kolejne 4-5 minut. Po usmażeniu polej wierzch sosem okonomiyaki i majonezem. Posyp płatkami bonito, pokruszonym nori i posiekaną dymką. Jeśli nie masz bulionu dashi, możesz użyć wody z dodatkiem odrobiny sosu sojowego. Okonomiyaki smakuje najlepiej na ciepło, prosto z patelni. Smacznego! Skład: woda, cukier, melasa, przecier pomidorowy, sos sojowy (soja, woda, sól), pasta jabłkowa, sól, ocet zbożowy, skrobia kukurydziana modyfikowana, pasta cebulowa, przyprawy, ekstrakt drożdżowy, zagęszczony sok z daktyli, ekstrakt z marchwi, substancja zagęszczająca: E415, E1414, ekstrakt z czosnku, proszek z grzybów twardnik japoński. Waga: 300g Kraj pochodzenia: Japonia Kod produktu: 5785-41

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Otafuku
Waga (g)
  • 300
Cechy
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański

Opinie Otafuku Sos Okonomi Marki 252Ml Białystok

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • r...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Smak niezmienny od lat!