MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) FUSILLI BIO 500 g - ALCE NERO Białystok

Ekologiczny makaron świderki Alce Nero - z pełnoziarnistej płaskurki Organiczne fusilli Alce Nero w całości pozyskiwane są wyłącznie z ekologicznej płaskurki uprawianej we Włoszech. Szorstka powierzchnia sprawia, że ​​nadają się szczególnie do wchłaniania przypraw. Ekologiczne fusilli płaskurki w …

od 18 Najbliżej: 4,1 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Ekologiczny makaron świderki Alce Nero - z pełnoziarnistej płaskurki Organiczne fusilli Alce Nero w całości pozyskiwane są wyłącznie z ekologicznej płaskurki uprawianej we Włoszech. Szorstka powierzchnia sprawia, że ​​nadają się szczególnie do wchłaniania przypraw. Ekologiczne fusilli płaskurki w całości Alce Nero mają intensywny aromat i zrównoważony smak, a także są źródłem błonnika. Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z płaskurki z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. EKO makaron świderki prosto z Włoch! Makaron świderki pochodzi z mąki z płaskurki z ekologicznych włoskich pól. Płaskurka uprawiana jest metodami ekologicznymi, bez stosowania chemicznych oprysków i sztucznych nawozów. Makaron z płaskurki nie zawiera konserwantów, żadnych GMO, ulepszaczy i spulchniaczy. To pełnoziarnisty i pełnoekologiczny makaron świderki! Opakowanie makaronu też jest ekologiczne. Jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można go wyrzucić podczas zbierania papieru. Zdrowy makaron z bio płasurki - właściwości Makaron z mąki z płaskurki jest znacznie zdrowszy od klasycznego makaronu z mąki pszennej. Zawiera bardzo dużo witamin z grupy B, któa odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Orkisz jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, który usprawnia działanie jelit i ułatwia wypróżnianie. Bioaktywne związki zawarte w płaskurce obniżają poziom złego cholesterolu i cukru we krwi, pomagają też przy odchudzaniu. Płaskurka dostarcza organizmowi także bardzo wysokiej jakości białka - głównego budulca naszego ciała! To znakomity makaron jako zamiennik klasycznego makaronu pszennego. BIO Makaron z płaskurki świderki - do czego stosować? Makaron świderki z płaskurki znakomicie zastępuje klasyczny makaron pszenny. Możesz go używać dokładnie tak samo jak klasycznego "białego" makaronu. Znakomicie nadaje się do: zup, w tym rosołu dań z sosem pomidorowym zapiekanek i dań z warzywami sałatek BIO Makaron świderki z płaskurki Alce Nero - dodatkowe informacje SKŁADNIKI: mąka pełnoziarnista z pszenicy płaskurki* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1,5 l wody na 100 g makaronu, 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1460 kJ/350 kcal; Tłuszcz - 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g; Węglowodany - 67 g w tym cukry - 3 g; Białko - 14 g; Sól - 0 g ZALECANEWARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Włochy, Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Włochy; WEGETARIAŃSKI, WEGAŃSKI; Zawartość opakowania: 500 g. PRODUCENT: Alce Nero S.P.A. Via del Lavoro, 20, 40050 Monterenzio BO, Włochy DYSTRYBUTOR: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Alce Nero
Typ
  • Orkiszowy
Rodzaj
  • Świderki
Waga (g)
  • 500
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 12
Cechy
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Typ produktu
  • Makaron
Certyfikat
  • Ekologiczny
  • Bio