Domowy młynek do zboża KoMoMio Czarny Białystok

Młynek do zboża KoMoMio to najnowsze urządzenia do domowego mielenia zboża na mąkę dostępne w wielu modnych kolorach, m.in. białym (natura) oraz czarnym. Został dopracowany pod względem parametrów - wydajności, pojemności, wielkości, tak aby idealnie odpowiadał potrzebom i zastosowaniom domowym. …

od 1 460 Najbliżej: 3,3 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Młynek do zboża KoMoMio to najnowsze urządzenia do domowego mielenia zboża na mąkę dostępne w wielu modnych kolorach, m.in. białym (natura) oraz czarnym. Został dopracowany pod względem parametrów - wydajności, pojemności, wielkości, tak aby idealnie odpowiadał potrzebom i zastosowaniom domowym. Jest wydajny, łatwy w obsłudze, cichy i wysoce niezawodny (12 lat gwarancji!). Został dopracowany w każdym szczególe i wykonany z ogromną starannością. To prawdziwy przykład niemiecko-austriackiej solidności i precyzji. Innowacyjne są nie tylko modne kolory, ale także połączenie litego drewna (lejek), multipleksu i Arboblend® - ekologicznego materiału pochodzącego z recyklingu (głównie lignina i celuloza). Młyn KoMoMio, to jeden z podstawowych sprzętów dla osób prowadzących zdrowy i ekologiczny styl życia i odżywiania się. Domowy młyny do zboża to podstawa bardziej świadomego i zdrowszego stylu życia i odżywiania się. Jedną z jego najważniejszych zalet, jest to, że w domowych warunkach w szybki i bardzo prosty sposób umożliwia mielenie zboża w całości, bez oddzielenia któregoś z jego cennych składników (i zawartych w nim witamin, minerałów i błonnika). Dzięki temu uzyskujemy pełnowartościową, świeżą i całkowicie naturalną mąkę, która zawiera bogactwo substancji odżywczych m.in. witaminy z grupy B, żelazo, magnez, cenne białka, błonnik itp. W ten sposób otrzymana mąka znacząco różni się od przetworzonej mąki, którą kupujemy w papierowych torebkach w popularnych marketach. Mąka „kupna” została poddana „obróbce”, przez co utraciła większość naturalnych składników odżywczych i witamin, a także znaczną część błonnika obecnego w świeżym ziarnie. Co więcej została „wzbogacona” w wiele substancji chemicznych dla przedłużenia jej trwałości. Co więcej ważne składniki odżywcze mąki pełnoziarnistej zaczynają ginąć natychmiast po zmieleniu, a więc przedłużanie czasu przechowywania mąki, oznacza utratę jej wartości odżywczych. Dzięki domowemu młynkowi możesz „na bieżąco” mielić potrzebną ilość mąki, dosłownie w kilka minut, zyskując cenne witaminy i minerały w niej zawarte. Poza tym, podobnie jak kawa, mąka z czasem traci składniki aromatyczne. Świeża mąka jest znacznie smaczniejsza, dzięki czemu wypieki i dania z niej przyrządzone zyskują wyjątkowych walorów smakowych. Młynek zbożowy KoMoMio mieli wiele rodzajów ziarna (m.in. pszenicę, żyto, owies, jęczmień, kukurydzę, brązowy ryż i proso), a także podgatunki tych zbóż, takie jak orkisz. W młynkach KoMo można także mielić standardowe odmiany kukurydzy. Możesz więc przygotować dowolny rodzaj mąki i eksperymentować z wypiekami. Co ciekawe młyny te umożliwiają również mielenie przypraw i kawy. Dzięki płynnej regulacji grubości mielenia, bez przerywania procesu mielenia możesz uzyskać mąkę o dowolnej grubości - wystarczy obrócić misą zasypową młynka wzdłuż skali. Prościej już być nie może. Od mąki bardzo grubej bo najdrobniejszą mąkę tortową. Mielenie przy pomocy młynka przebiega niezwykle prosto. Wystarczy wsypać wybraną ilość zboża do misy zasypowej młyna, ustawić pożądaną grubość i uruchomić go. Młynek Mio mieli z prędkością ponad 100g/minutę, czyli 1 kilogram mąki uzyskasz w ok. 10minut. Technologia mielenia oparta jest o harmonijną współpracę wytrzymałego i mocnego silnika oraz obracających się z dużą prędkością niezwykle twardych żaren, których szorstka powierzchnia miażdży i mieli ziarno szybko i dokładnie. Żarna stanowią połączenie niezwykle twardego korundu (drugiego, po diamencie, co do twardości minerału na świecie) i ceramiki. Są praktycznie niezniszczalne, nie wymagają konserwacji ani ostrzenia. Ich wynalazcą jest jeden z założycieli firmy KoMo. Żarna korundowo-ceramiczne są obecnie najlepszym rozwiązaniem w kwestii technologii mielenia stosowanej w młynach zbożowych. Są higieniczne, antyseptyczne i nie zmieniają się nawet po wielu latach użytkowania. Kompaktowy i mocny, silnik elektryczny w młynku KoMoMio zapewnia wiele lat niezawodnego działania. Jest wytrzymały i nie zmniejsza swoich obrotów pod wpływem obciążenia. Pracuje bardzo cicho, między innymi dzięki opatentowanemu zawieszeniu, który dodatkowo wycisza jego pracę. Ponadto w żarnowych młynkach KoMo zastosowano unikalne, opatentowane rozwiązanie - sprężyny między żarnami - co znacząco zmniejsza hałas mielenia i zabezpiecza żarna.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Kolor
  • Czarne
Przeznaczenie
  • Do pieprzu
  • Do kawy
  • Do zboża
Materiał
  • Drewniane
  • Z tworzywa sztucznego
Rodzaj
  • Młynek elektryczny
Opakowanie
  • Pojedyncze
Model
  • KoMoMio