Alce Nero Makaron Penne (orkisz) BIO 500g Białystok

Ekologiczny makaron z pszenicy płaskurki - penne rigate Alce Nero Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY płaskurki z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. Znakomity do zup i sosów, do dań z warzywami i mięsem. To makaron idealny dla wegan i wegetarian! Makaron …

od 16,49 Najbliżej: 4,1 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Ekologiczny makaron z pszenicy płaskurki - penne rigate Alce Nero Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY płaskurki z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. Znakomity do zup i sosów, do dań z warzywami i mięsem. To makaron idealny dla wegan i wegetarian! Makaron rurki z płaskurki - do czego możesz go używać? Makaron penne rigate to rurki ścięte pod ukosem, jeden z najbardziej popularnych rodzajów makaronów w Polsce. Do czego taki makaron najlepiej pasuje? znakomity makaron do sosów na bazie śmietany i pomidorów świetnie sprawdzi się w zapiekankach super pasuje do gulaszów bardzo dobry makaron do sałatek idealnie komponuje się z pesto i owocami morza sprawdzi się również jako makaron do niektórych zup Ekologiczny makaron z ekologicznych upraw Makaron rurki Alce Nero zrobiono z mąki z pszenicy płaskurki, rosnącej na czystych terenach, na ekologicznych uprawach. Stosuje się tam tylko bezpieczne, naturalne metody uprawy, bez stosowania oprysków i nawozów pochodzenia nienaturalnego. Potwierdza to certyfikat BIO makaronu z płaskurki, który daje Ci pewność, że wszystkie normy rolnictwa ekologicznego zostały spełnione. Dzięki temu pszenica, a więc i makaron, zachowały wszystkie swoje walory smakowe i właściwości zdrowotne! Dodatkowo, opakowanie tego makaronu jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można go wyrzucić podczas zbierania papieru. Pszenica płaskurka - właściwości Pszenica płaskurka to jedna z najzdrowszych odmian pszenicy. To właśnie dlatego warto zwykły makaron z pszenicy zastąpić makaronem z płaskurki. zawiera dużo błonnika, który bardzo dobrze wpływa na pracę jelit obniża poziom cholesterolu we krwi i redukuje poziom cukru regularne spożywanie płaskurki może zmniejszać ryzyko nowotworu układu pokarmowego cechuje się wysoką zawartością białka oraz wapnia i fosforu jest źródłem witaminy E, tak zwanej witaminy młodości Makaron rurki penne rigate Alce Nero - dodatkowe informacje SKŁADNIKI: mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1539 kJ / 342 kcal; Tłuszcz - 1,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g; Węglowodany - 67 g w tym cukry - 2,9 g; Błonnik - 5,7 g; Białko - 12 g; Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Alce Nero
Rodzaj
  • Penne
Waga (g)
  • 500
Cechy
  • Nie zawiera laktozy
Typ produktu
  • Makaron