Schar Mieszanka do wypieku chleba 1kg Białystok

4,87
42 opinie

SKŁADNIKI skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, włókno roślinne (psyllium, bambus), mąka ryżowa pełnoziarnista 3,8 %, mąka z soczewicy 3,6 %, dekstroza, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; sól . OPIS B jak ... bułeczki. Najbardziej imponująca mieszanka mąk do ciast na zakwasie we …

od 17,99 Najbliżej: 4,1 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

SKŁADNIKI skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, włókno roślinne (psyllium, bambus), mąka ryżowa pełnoziarnista 3,8 %, mąka z soczewicy 3,6 %, dekstroza, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; sól . OPIS B jak ... bułeczki. Najbardziej imponująca mieszanka mąk do ciast na zakwasie we wszystkich jego formach! Stworzona specjalnie z myślą o chlebie, a eksperci od pieczenia na całym świecie przyznali jej znak jakości. Podziel się radością! Przepis na pizzę: Składniki ogrzać do temperatury pokojowej i nagrzać piekarnik do podanej temperatury. Składniki: 300 g mieszanki Mix B; 6 g suszonych drożdży lub 13 g świeżych, 30 g oliwy z oliwek, 255 ml letniej wody, 5 g soli. Przygotowanie: Wymieszać razem wszystkie składniki i wyrabiać do jednorodnej konsystencji. Jeśli używasz świeżych drożdzy rozpuścić je w wodzie i wlać do mąki. Umieścić ciasto na blacie roboczym, wyrabiać ręcznie, lekko oprószając mąką. Przykryć bohenek wilgotną szmatką i pozotawić ciasto do wyrośnięcia przez 45 minut. Rozprowadzić ciasto na naoliwionej blasze do pieczenia, ułożyć pomidory, mozzarellę, itp. według uznaniai piec na dolnej półce piekarnika przez 20-25 min w temperaturze 220°C Przepis na chleb: Składniki: (w temp. pokojowej), 500 g mieszanki Mix B, 450 ml letniej wody, 40 g oleju (rzepakowego lub słonecznikowego), 10 g suszonych drożdży lub 21 g świeżych, 8 g soli. Przygotowanie: W misce zmieszać sól, olej i wodę, potem dodać mieszankę na chleb i na koniec drożdże. Wymieszać przez 30 sekund mikserem z końcówkami do wyrabiania ciasta na minimalnej prędkości, potem wyrabiać ciasto przez 5 minut na średniej prędkości do uzyskania jednolitej konsystencji. Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i odstawić na 45 minut w ciepłe miejsce (24 - 28°C). Kiedy ciasto odpocznie, wyłożyć je na podsypany mąką blat roboczy i uformować kulę. Ułożyć ciasto w formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie odstawić na 30 minut. W międzyczasie nagrzać piekarnik (210°C z termoobiegiem/220°C z grzaniem góra/dół) i ustawić na dnie piekarnika małą pustą żaroodporną formę. Wyrośnięty chleb posmarować z wierzchu wodą, ponacinać dowolnie (maksymalnie na głębokość 5 mm). Wlać ok. 100 ml wody do podgrzanej żaroodpornej formy stojącej na dnie piekarnikai jednocześnie wstawić do piekarnika blachę z chlebem. Czas pieczenia wynosi około 50 minut. Upieczony chleb wyjąć z piekarnika i odstawić na kratkę do ostygnięcia. Korzystając z automatycznego opiekacza do chleba należy zmniejszyć ilości wszystkich składników o 25 %. W przypadku ręcznego wyrabiania ciasta należy je ugniatać przez ok. 15 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1429 kJ/337 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 78 g w tym cukry: 2,6 g Błonnik: 4,1 g Białko: 2,6 g Sól: 0,73 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać soję. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Schar
Waga (g)
  • 1000
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera glutenu
  • Produkt wegański
Typ produktu
  • Mąka
Certyfikat
  • Ekologiczny

Opinie Schar Mieszanka do wypieku chleba 1kg Białystok

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,87 na podstawie 42 opinie
  • p...9
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    korzystam z tej mąki już rok a więc jest chyba dobra.
  • maro
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    ok
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • b...6
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    super mieszanka chlebuś puszysty i bardzo smaczny
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Dobra mąka do wypieków dla bezglutenowców.
  • a...8
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobra do wypieku chleba i pizzy.