YANGO Ocet Jabłkowy 90 Kaps Żywiec

475 mg octu jabłkowego w dawce dziennej Bogaty w biopierwiastki, witaminy, aminokwasy Bez dodatków i wypełniaczy Kapsułki z celulozy roślinnej, delikatne dla żołądka, przyjazne wegetarianom i weganom Ocet jabłkowy otrzymywany jest z jabłek poddanych fermentacji octowej. Fermentacja jest …

od 36,79 Najbliżej: 33 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

475 mg octu jabłkowego w dawce dziennej Bogaty w biopierwiastki, witaminy, aminokwasy Bez dodatków i wypełniaczy Kapsułki z celulozy roślinnej, delikatne dla żołądka, przyjazne wegetarianom i weganom Ocet jabłkowy otrzymywany jest z jabłek poddanych fermentacji octowej. Fermentacja jest biochemicznym procesem prowadzonym przez bakterie w warunkach tlenowych. Pożywką są jabłka – czy raczej zawarty w nich cukier, który bakterie przekształcają w alkohol etylowy, a następnie prowadzą w nim fermentację. Produktem końcowym jest 6% lub 10% ocet jabłkowy, czyli wodny roztwór kwasu octowego. Charakteryzuje go naturalna mętność oraz specyficzny ostry zapach i kwaśny smak z wyczuwalną nutą jabłek. Walory smakowe i odżywcze octu jabłkowego cenione były już w starożytności. Egipcjanie, Grecy i Rzymianie stosowali go nie tylko jako przyprawę czy środek konserwujący żywność – stosowany był także w praktykach zielarskich. Współczesna nauka także rozpoznaje cenne właściwości octu jabłkowego, wykorzystywanego dziś na całym świecie.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Yango
Model
  • Ocet Jabłkowy
Rodzaj rejestracji
  • Wyrób medyczny
Podstawowy składnik
  • Aminokwasy
Informacje dodatkowe
  • Wegetariański
Postać
  • Kapsułki
Kraj podmiotu odpowiedzialnego
  • Polska
Kraj wytwórcy
  • Polska