Samura Nóż Kuchenny Harakiri T Żyrardów

Nóż szefa kuchni Harakiri Producent: Samura Długość ostrza: 196 mm Materiał ostrza: STAL AUS-8 Typ ostrza: dwustronne Materiał rękojeści: ABS Twardość: ok. 58-59 HRC Waga: 53g Samura - japońska stal, super ostrość Nowoczesna seria ostrych noży przeznaczonych dla każdego kucharza, od amatora do …

od 57,99 Najbliżej: 39 km

Liczba ofert: 3

Oferta sklepu

Opis

Nóż szefa kuchni Harakiri Producent: Samura Długość ostrza: 196 mm Materiał ostrza: STAL AUS-8 Typ ostrza: dwustronne Materiał rękojeści: ABS Twardość: ok. 58-59 HRC Waga: 53g Samura - japońska stal, super ostrość Nowoczesna seria ostrych noży przeznaczonych dla każdego kucharza, od amatora do profesjonalisty. Zestawy noży samura charakteryzuje japońska stal AUS-8 o twardości 59HRC. Japończycy są niekwestionowanym mistrzem twardych stali i właśnie takie noże oferuje samura. Dlaczego nie warto oszczędzać na nożach kuchennych? Często niska cena noży dostępnych w sieciówkach kusi. Dobrze wyglądają, kosztują kilka złotych. Odradza się jednak kupowanie takich noży kuchennych. Dlaczego? Są one wykonane z walcowanego arkusza blachy, wybijane wykrojnikami, często nawet nie są hartowane. Niska cena jasno mówi o tym, że nóż jest wykonany po prostu z materiałów tanich. Na cenę noża wpływa głównie jakość ostrza. Jeśli będzie ono kiepskie, nóż utrudni pracę w kuchni. To po prostu pieniądze wyrzucone w błoto. Takiego noża nie da się nawet naostrzyć. Wybierając nóż kuchenny, kieruj się przede wszystkim częstotliwością wykonywania prac kuchennych. Jeśli zawodowo zajmujesz się gotowaniem, zainwestuj w najlepsze noże, aby mieć przyjemność z korzystania z nich. Niektórym wystarczą ok. 2 noże, gdyż za ich pomocą są w stanie wykonać niemal każdą kuchenną czynność. Inni potrzebują osobnych noży do chleba, sera, mięs, ryb. Kluczowa jest oczywiście jakość. Im lepsza jakość materiału, tym dłużej nóż będzie służyć. Bardzo ważne jest również to, jak dbamy o noże. Regularne ostrzenie to absolutne minimum. Dobry nóż kuchenny to taki, który posłuży na lata. Zachowaj ostrość! Ergonomicznie zaprojektowana rękojeść ma kształt zapewniający wygodny i pewny chwyt zmniejszający zmęczenie nadgarstka Po każdym użyciu nóż najlepiej jest od razu umyć. Resztki jedzenia, a dokładniej zawarte w nim kwasy mogą z czasem uszkodzić nawet najlepsze noże. Szybkie pozbycie się zanieczyszczeń znacząco wydłuży żywotność noży. Krojąc potrawy na desce, wybierz taką, która będzie twardsza od samego noża. Myj ręcznie, możesz to znacząco wydłużyć żywotność noża. Warto poświęcić tę chwilę aby cieszyć się nożami do dwóch razy dłużej.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Samura
Rodzaj
  • Noże uniwersalne
Kolor
  • Czarne
Długość ostrza
  • 17 cm
Materiał uchwytu
  • Plastikowe
Materiał ostrza
  • Ze stali

Opinie Samura Nóż Kuchenny Harakiri T Żyrardów

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 2 opinie
  • 1...N
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Mega dobry nóż polecam ten nóż ZAMIAST Damaskusa 67, kupiłem oba i Harakiri leży lepiej w dłoni , jest lżejszy przez co poręczniejszy i kroi kartkę jak nóż za tysiaka . Ostrze wygląda ładnie i jest dość cienkie przez co dobrze wchodzi w przeciwieństwie do damaskusa 67 ale rączka już jest taka zwykła mało fajna. Ogólnie nóż NIE WYGLĄDA na to co oferuje . Kupować bez zastanowienia , najlepiej jeszcze z nożem Harakiri małym 10cm do warzyw .Do krojenia sushi jest całkiem niezły , nawet świerzy chleb potrafi pokroić na 2milimetrowe kromeczki . Polecam
    • funkcjonalność
    • jakość
  • d...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.