Zdjęcie Bavicchi Kiełki "pszenicy durum" bio ZCR0103 - Żukowo

Bavicchi Kiełki "pszenicy durum" bio ZCR0103 Żukowo

Pszenica twarda może być kiełkowana i spożywana na 2 różne sposoby: po 2-3 dniach jako "kiełek pszenicy" lub po około 14 dniach jako "trawa pszeniczna", z której da się wycisnąć sok. Kiełki pszenicy są jednym z najbogatszych źródeł witamin A, B C i E. Zawierają szczególnie duże ilości magnezu, …

Ostatnia znana cena: 8,00 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Podobne produkty nowe i używane

Opis

Pszenica twarda może być kiełkowana i spożywana na 2 różne sposoby: po 2-3 dniach jako "kiełek pszenicy" lub po około 14 dniach jako "trawa pszeniczna", z której da się wycisnąć sok. Kiełki pszenicy są jednym z najbogatszych źródeł witamin A, B C i E. Zawierają szczególnie duże ilości magnezu, wapnia, fosforu, żelaza, niacyny, tiaminy i kwasu pantotenowego. Poprawiają pracę serca oraz przeciwdziałają starzeniu się organizmu. Kiełki pszenicy są gotowe do jedzenia w momencie, gdy białe korzonki osiągną długość ziarna. Stanowią świetny dodatek do wszelkiego rodzaju wypieków.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Bavicchi
Rodzaj
  • Kiełki