Vakapi Yerba Mate Frutos 50G Elaborada Con Palo Żmigród

Yerba Mate Vakapi Frutos 50g To nowy rozdział pośród gorzkich yerba mate z cytrusowymi dodatkami. Powstaje z najwyższej jakości paragwajskiego ostrokrzewu. Po przygotowaniu, otrzymujemy, pysznie pachnący napar z dużym potencjałem energetycznym i świetnie, orzeźwiającym smaku. Uprawiana zgodnie z …

od 5,99 Najbliżej: 34 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Yerba Mate Vakapi Frutos 50g To nowy rozdział pośród gorzkich yerba mate z cytrusowymi dodatkami. Powstaje z najwyższej jakości paragwajskiego ostrokrzewu. Po przygotowaniu, otrzymujemy, pysznie pachnący napar z dużym potencjałem energetycznym i świetnie, orzeźwiającym smaku. Uprawiana zgodnie z indiańską, wielowiekową tradycją tworząc mocny, smakowy napar. Smak i aromat yerba mate: Wytrawny charakter yerba mate, świetnie łączy się z owocami cytryny i pomarańczy oraz smakiem europejskich sadów i łąk. Smak yerba mate i cytrusów jest dołączony do perfekcyjnej fuzji porzeczek i stabilizującego i nadającego smaku polnego skrzypu. Ta świetnie skomponowana konstelacja yerba mate i różnorakich owoców wprowadza do kompozycji nutę świeżości. Polecamy go tym, którzy narzekają na moc w smakowych sezonowanych yerba mate i pragną czegoś o naprawdę dobrych właściwościach energetycznych. Vakapi Frutos jest również świetna po przygotowaniu w formie zimnego terere. Co wchodzi w skład Vakapi Frutos i dlaczego jest tak smaczna yerba mate (Ilex paraguariensis) 91% - kraj pochodzenia: Paragwaj, dymna , mocna posiadająca esencję. skórka cytryny 2%,mocno cytrusowa i lekko gorzkawa, dodaje moc orzeźwienia. skórka pomarańczy 2%, delikatnie cierpka i lekko słodka, dodaje moc w aromacie. liście porzeczki, pachnąca latem i wnoszące nutkę kwaskowatego posmaku. skrzyp polny nadający delikatnie ziołowego klimatu i mocy dzikich lasów. senes, o łagodnym słodko-gorzkim smaku, naturalny aromat, który w przeciwieństwie do potencjalnie groźnych dla zdrowia sztucznych odpowiedników, pozyskiwany jest z substancji naturalnego pochodzenia. ♨️ Sposób parzenia w skrócie: ♨️ 1. Wsyp do naczynka od 15 do 30 g yerba mate. Jeśli obawiasz się zbyt intensywnego działania, możesz zmniejszyć porcję.ㅤㅤㅤㅤㅤ 2. Zakryj dłonią górny otwór, obróć naczynko do góry dnem i kilkukrotnie wstrząśnij. Po odwróceniu, na dnie naczynka znajdą się bardziej pocięte listki i drobinki, które zatrzymają się na sitku bombilli. 3. Obracając ponownie naczynko do pionu, ułóż susz po po jednej stronie naczynia ok. 45°. Następnie umieść bombillę w miejscu, gdzie jest go najmniej. Od tego momentu staraj się nie kręcić i mieszać bombillą. 4. Zalej susz gorącą wodą (o temperaturze nie większej niż 80 °C) i… ciesz się aromatem i smakiem yerba mate! Możesz dolewać wody aż do momentu, gdy napar utraci charakterystyczny smak. 5. Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Vakapi
Waga (g)
  • 50