Rzepak. Identyfikacja agrofagów oraz niedoborów pokarmowych Żmigród

Atlas Rzepaku chwasty, choroby, szkodniki, niedobory; Agro Profil Książka „Atlas Rzepak. Identyfikacja agrofagów i niedoborów pokarmowych oraz innych czynników” pod redakcją prof. dr hab. Marka Mrówczyńskiego i dr inż. Przemysława Strażyńskiego to kompendium wiedzy na temat tej uprawy. W publikacji …

od 59,90 Najbliżej: 41 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Atlas Rzepaku chwasty, choroby, szkodniki, niedobory; Agro Profil Książka „Atlas Rzepak. Identyfikacja agrofagów i niedoborów pokarmowych oraz innych czynników” pod redakcją prof. dr hab. Marka Mrówczyńskiego i dr inż. Przemysława Strażyńskiego to kompendium wiedzy na temat tej uprawy. W publikacji znajdują się informacje na temat chwastów, szkodników i chorób i fitoplazm, ich występowanie, opisy, szkodliwość, a także sposobach ograniczania. Opisane zostały szkodniki pojawiające się w magazynach rzepaku. W książce znajdują się opisy niedoborów pokarmowych, a także rola i znaczenie plonotwórcze makro – i mikroelementów. W Atlasie Rzepak zostały zawarte również zagadnienia związane z doborem i hodowlą odmian, niechemiczną ochroną roślin, organizmami pożytecznymi, a także czynnikami abiotycznymi mającymi wpływ na wzrost i rozwój rzepaku. Pozycja zawiera 256 stron opisów i około 300 fotografii, które pozwalają producentom rolnym na wykorzystanie wiedzy w swoich gospodarstwach. ilość stron: 256 rok wydania: 2020 Działowy spis treści: Dobór odmian do uprawy Hodowla odmian na potrzeby integrowanej ochrony i produkcji rzepaku Niechemiczne metody zwalczania chwastów, chorób i szkodników w rzepaku ozimym Organizmy pożyteczne na plantacjach rzepaku i ich ochrona Chwasty zagrażające rzepakowi Choroby Fitoplazmy Szkodniki zagrażające rzepakowi Szkodniki magazynowe rzepaku Niedobory składników pokarmowych Rola i znaczenie plonotwórcze składników pokarmowych Anomalie i czynniki abiotyczne w uprawie rzepaku Uszkodzenia herbicydowe rzepaku Sposoby monitorowania obecności agrofagów i niedoboru składników pokarmowych

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Tematyka
  • Rolnictwo
Autor
  • praa zbiorowa
ISBN
  • 9788395835803
Wybrani autorzy
  • Praca zbiorowa
Rok wydania
  • 2020
Ilość stron
  • 254
Okładka
  • Twarda