Nasiona Na Kiełki Gorczyca Sarepska 20G Złotów

Nasiona na kiełki - gorczyca sarepska 20 g Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, witamin i soli mineralnych. Kiełki gorczycy zawierają liczne: witaminy z grupy A, B1, B2 i C, duże ilości siarki, fosforu, potasu, żelaza. Kiełki gorczycy sarepskiej działają: dezynfekująco, …

od 2,99 Najbliżej: 45 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Nasiona na kiełki - gorczyca sarepska 20 g Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, witamin i soli mineralnych. Kiełki gorczycy zawierają liczne: witaminy z grupy A, B1, B2 i C, duże ilości siarki, fosforu, potasu, żelaza. Kiełki gorczycy sarepskiej działają: dezynfekująco, oczyszczająco, antynowotworowo i spowalniają procesy starzenia, pomagają w odbudowie flory bakteryjnej jelit. usuwaniu toksyn i złogów z organizmu, Kiełki to ceniony dodatek kulinarny. Świetnie uzupełnią smak wielu dań. Pikantny smak kiełków gorczycy nadaje się znakomicie do podbijania walorów smakowych potraw mięsnych i rybnych. Pasuje do past jajecznych i twarogowych. Kiełki są delikatne i najlepiej spożywać je stanie nieprzetworzonym. Gorczyca sarepska stanowi składnik musztardy, której nadaje wyśmienity smak. Sposób wysiewu: Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnienie i wymianę. Kiełki można także produkować w słoiku: wypłukane nasiona do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zalać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i ustawić w ciepłym miejscu. W opakowaniu znajduje się 20 gram nasion na kiełki - gorczyca sarepska. Na torebce znajdują się wskazówki na temat uprawy kiełków i termin przydatności do wysiewu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • W. Legutko
Rodzaj
  • Kiełki
Typ rośliny
  • Gorczyca
Cykl rozwojowy rośliny
  • Jednoroczne