Kyoto Santoku Nóż Shiori Stal Damasceńska Pakka (VG10) Zelów

Nóż Shiori z serii 撓 Kyoto Santoku- Japońska Precyzja i Elegancja Odkryj perfekcję cięcia z nożem Kyoto Santoku– wyjątkowym narzędziem kuchennym stworzonym z myślą o wymagających kucharzach. Każde cięcie jest gładkie, precyzyjne i bezwysiłkowe – niezależnie czy kroisz warzywa, mięso czy ryby. …

od 549 Najbliżej: 43 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Nóż Shiori z serii 撓 Kyoto Santoku- Japońska Precyzja i Elegancja Odkryj perfekcję cięcia z nożem Kyoto Santoku– wyjątkowym narzędziem kuchennym stworzonym z myślą o wymagających kucharzach. Każde cięcie jest gładkie, precyzyjne i bezwysiłkowe – niezależnie czy kroisz warzywa, mięso czy ryby. Dzięki optymalnie wyważonej konstrukcji nóż szefa kuchni jest niezastąpiony. Ostrze wykonane jest z oryginalnej 33 warstwowej japońskiej stali damasceńskiej VG10. Wielowarstwowość stali sprawia, że ​​struktura różnych warstw każdego noża jest bardzo wytrzymała i elastyczna. Cechy produktu japońska stal VG10 – znanej z wyjątkowej ostrości 33 warstwy stali damasceńskiej – piękno i wytrzymałość w jednym Rękojeść z drewna Pakka – trwałość i komfort użytkowania Idealny do codziennego użytku w kuchni profesjonalnej i domowej Wyprodukowany w Seki/Japonia, miejscu z ponad 700-letnią tradycją tworzenia noży Dane techniczne Długość rękojeści: 12,50 cm Długość ostrza: 18,00 cm Grubość klingi: 2,00 mm Szerokość klingi: 4,50 cm Kąt szlifu ostrza: 15 stopni Stal: japońska stal damasceńska VG10 Hartowanie: 60 +/-1HRC Rękojeść: drewno Pakka Waga: 150g Zastosowanie: profesjonalna kuchnia, kuchnia hobby Rękojeść z drewna Pakka nie tylko prezentuje się elegancko, ale także gwarantuje doskonały chwyt i komfort pracy, nawet podczas długiego gotowania. Doskonale wyważony i starannie wykończony – Kyoto Santoku to połączenie rzemiosła, tradycji i nowoczesnej technologii. Idealny produkt na prezent. *Twardość HRC - jest to kryterium pozwalające określić klasę noża, wyrażana w stopniach HRC (skala Rockwella). Mówi nam to jak twarda jest stal użyta do stworzenia japońskiego noża. Oczywiście im wyższa wartość wyrażona w stopniach HRC tym lepsza stal z której został wykuty nóż. Wiadomo, że im wyższa wartość HRC tym nóż dłużej pozostanie ostry i wymaga rzadszego ostrzenia przy użyciu kamienia wodnego.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Shiori
Rodzaj
  • Noże szefa kuchni
Długość rękojeści
  • 12,5 cm
Długość ostrza
  • 18 cm
Materiał uchwytu
  • Drewniane
Waga
  • 150 g

Opinie Kyoto Santoku Nóż Shiori Stal Damasceńska Pakka (VG10) Zelów

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • k...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Czuć jakość.
    • funkcjonalność
    • jakość
    • wygląd