Kozieradka mielona 60g Przyprawy bez chemii Zduńska Wola

Kozieradka - przyprawa bez chemii Dary Natury Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych. To w 100% naturalna przyprawa. Nie zawiera chemii i konserwantów. Kozieradka jest stosowana w medycynie tradycyjnej i …

od 4,99 Najbliżej: 42 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Kozieradka - przyprawa bez chemii Dary Natury Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych. To w 100% naturalna przyprawa. Nie zawiera chemii i konserwantów. Kozieradka jest stosowana w medycynie tradycyjnej i zielarskiej do leczenia chorób górnych dróg oddechowych ze względu na swoje właściwości wykrztuśne. Kozieradka mielona - do czego możesz ją stosować? Kozieradka ma lekko gorzkawy smak, porównuje się go czasem do smaku curry. Kozieradkę możesz dosypywać do naprawdę bardzo wielu dań. bardzo dobra przyprawa do sałatek świetnie sprawdzi się jako przyprawa do mięs - cielęciny, baraniny, drobiu kozieradka idealnie przyprawi rybę możesz dosypać ją do niemal każdej zupy znakomicie pasuje do makaronów kozieradką warto również doprawić twarożki, dipy, dressingi i inne rodzaje sosów Kozieradka - właściwości i wpływ na Twoje zdrowie działa wykrztuśnie, pomaga zwalczyć choroby górnych dróg oddechowych niweluje zaparcia i wzdęcia ułatwia trawienie to naturalny środek na wrzody żołądka wzmacnia i wspiera pracę wątroby pomaga pozbyć się pasożytów przewodu pokarmowego może obniżać poziom cholesterolu we krwi Kozieradka mielona Dary Natury - dodatkowe informacje Produkt nie zawiera konserwantów, jest w 100% naturalny Składniki: kozieradka mielona 100% Zawartość: 60 gramów Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk Przepis na chleb pszenno- żytni z kozieradką Składniki: 300 g aktywnego zakwasu żytniego, 300 g wody, 250 g mąki żytniej , 100 g mąki pszennej chlebowej, 1 łyżeczka kozieradki, 75-100 g dyni startej na tarce z dużymi otworami, 1,5 łyżeczki soli Przygotowanie: W dniu poprzedzającym pieczenie chleba należ odkarmić zakwas żytni. W tym celu do 50 g zakwasu dodajemy 100 g mąki żytniej i 100 g wody. Mieszamy i pozostawiamy na blacie kuchennym na 8-10 godzin. Po tym czasie dodajemy jeszcze 50 g maki i 50 g wody. Mieszamy i pozostawiamy w ciepłym miejscu, najlepiej 26-28 stopni, na 3 godziny. Do zaczynu dodajemy wodę, sól, kozieradkę i startą na tarce dynię. Mieszamy wszystko dokładnie łyżką. Dodajemy obie mąki i wyrabiamy ciasto łyżką lub robotem kuchennym przez 2-3 minuty. Pozostawiamy na 15 minut i przenosimy ciasto do przygotowanej formy. Z tej ilości ciasta wyszedł mi mały chleb, który upiekłam w formie 25x11 cm. Po umieszczeniu ciasta w formie pozostawić je do wyrośnięcia na godzinę w ciepłym miejscu. Mój chleb dorósł do brzegów formy. Piec w temperaturze 250 stopni przez 10 minut, a następnie w opadającej do 220 stopni temperaturze piec jeszcze przez 30 minut. Przed wstawieniem do piekarnika i po upieczeniu, chleb należy spryskać wodą.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Dary Natury
Waga (g)
  • 60
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera konserwantów
Dystrybucja
  • None

Opinie Kozieradka mielona 60g Przyprawy bez chemii Zduńska Wola

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • o...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.