Zdjęcie Jadłonomia po polsku - Zawidów

Jadłonomia po polsku Zawidów

4,91
159 opinii

Marta Dymek i jej wegańskie przepisy na polskie dania Masz dość długich list trudno dostępnych składników? Nie chcesz rezygnować z ulubionych, tradycyjnych smaków? Jadłonomia po polsku udowadnia, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i smaczna jak pierogi ruskie! Oto sześć rozdziałów …

Ostatnia znana cena: 39,25 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

Marta Dymek i jej wegańskie przepisy na polskie dania Masz dość długich list trudno dostępnych składników? Nie chcesz rezygnować z ulubionych, tradycyjnych smaków? Jadłonomia po polsku udowadnia, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i smaczna jak pierogi ruskie! Oto sześć rozdziałów podzielonych zgodnie z sześcioma porami roku, każda z nich jest niezwykle inspirująca! Tak, mamy w końcu sześć pór roku, często zapominamy o przedwiośniu i o przedzimiu. Wtedy przecież natura również raczy nas różnorodnością i ciekawymi smakami! Bezmięsne dania czyli Jadlonomia po polsku Jadłonomia po polsku to nie tylko inspirujące przepisy, ale również porady, które ułatwią gotowanie i sprawią, że będzie łatwe, zrozumiałe i pyszne. Teraz już wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić iście rewolucyjny pasztet bez pieczenia oraz dlaczego kilka kawałków słodkiej dyni tak świetnie sprawdzi się w bigosie! Jak gotować po polsku – czyli po naszemu! W zgodzie z naszymi smakami, chęciami możliwościami! Więcej na temat diety roślinnej znajdziesz w książce Misa Mocy. Przewodnik po kuchni zmieniającej świat. Kuchnia wegańska według Marty Dymek to odwaga - odwaga do odkrywania nowych smaków, do odchodzenia od tradycyjnych, znanych już nam wszystkim przepisów. W Jadłonomii po polsku autorka pokazuje, że gotowanie bez użycia produktów odzwierzęcych nie musi być trudne ani skomplikowane. Wręcz przeciwnie, może być ekscytujące i pełne inspiracji! Dymek, znaną miłośniczką kuchni roślinnej, udaje się tym razem odświeżyć polską kuchnię. Używając sezonowych owoców i warzyw, nasza kulinarka proponuje sześć rozdziałów, zgodnych z sześcioma porami roku, zwracając uwagę na często pomijane przedwiośnie i przedzimie. Każda z tych części roku ma swoje unikalne składniki, które, jak pokazuje Dymek, można wykorzystać do przygotowania pysznych, wegańskich wersji tradycyjnych potraw. Bezmięsne dania, które z pewnością zaskoczą nawet najbardziej wymagających smakoszy. ""Jadłonomia po polsku"" to nie tylko zbiór przepisów, ale także praktyczny poradnik dla osób, które chcą zacząć swoją przygodę z kuchnią roślinną. Dymek udowadnia, że jest to możliwe i daje konkretne wskazówki, jak to zrobić. Czy wiedzieliście na przykład, że latem do rosołu warto wrzucić bób? Albo że można zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia? A co powiecie na bigos z dodatkiem słodkiej dyni? Takie i wiele innych pomysłów na wegańskie dania, zainspirowane polską kuchnią, znajdziecie w tej książce. Dla tych, którzy szukają więcej informacji na temat diety roślinnej, Dymek rekomenduje również ""Misę Mocy. Przewodnik po kuchni zmieniającej świat"". Zawiera ona jeszcze więcej porad i wskazówek dotyczących zdrowego odżywiania, a także pełen przepisów na smaczne, wegańskie posiłki. Marta Dymek pokazuje, że kuchnia roślinna może być nie tylko zdrowa, ale i smaczna. A co najważniejsze - dostępna dla każdego!

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Marta Dymek
Wybrani autorzy
  • Marta Dymek
Wybrane wydawnictwa
  • Marginesy
Okładka
  • Twarda
Format
  • 22.0 x 28.0 cm
Rok wydania
  • 2020
Ilość stron
  • 280
Tematyka
  • Kuchnia wegetariańska
ISBN
  • 9788366335875
Model
  • twarda

Opinie Jadłonomia po polsku

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,91 na podstawie 159 opinii
  • Joanna
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobra książka kucharska dla nie jedzących zwierząt i gotujących sobie posiłki cały rok. Ważne, że generalnie z LOKALNYCH produktów.
    • ciekawe przepisy
    • fabuła
  • a...2
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Świetna książka dla osób które chcą rozpocząć przygodę z kuchnią roślinną, łatwe przepisy z łatwo dostępnymi składnikami. I jest pysznie.
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
    • proste przepisy
  • s...i
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobra jakość, czekałem na taką książke, z potrawami wegańskimi. Polecam wszystkim, nawet tym co chcą zobaczyć z czym to się je:)
    • jakość wydania
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka jest świetnie wydana, przepisy łatwe w przyrządzaniu, jestem bardzo zadowolona. Zamówiłam ją ponieważ nie chce jeść mięsa.
  • o...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka w twardej oprawie, dobry jakościowo papier, przepisy podane w zrozumiały sposób. Potrawy w niej umieszczone bardzo smaczne.
    • indeks składników
    • jakość wydania
    • proste przepisy
    • pyszne dania
    • wstążki - zakładki