Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach, garach i innych krainach Wielkiej I Rzeczypospolitej Żary

Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach, garach i innych krainach Wielkiej I Rzeczypospolitej Obżartuchy i opilce to niezwykła podróż przez smaki, aromaty i historię staropolskiej kuchni, rozpoczynająca się od samego tytułu, który skrywa w sobie obietnicę fascynujących odkryć. Jacek Komuda, …

od 46,40 Najbliżej: 42 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach, garach i innych krainach Wielkiej I Rzeczypospolitej Obżartuchy i opilce to niezwykła podróż przez smaki, aromaty i historię staropolskiej kuchni, rozpoczynająca się od samego tytułu, który skrywa w sobie obietnicę fascynujących odkryć. Jacek Komuda, znany polski pisarz i badacz historii, zabiera czytelnika w podróż przez żołądek do serca minionych wieków, prezentując nie tylko bogactwo smaków, ale także obyczaje, tradycje i historię Wielkiej I Rzeczypospolitej. W tej wielowymiarowej opowieści, każda strona to nowe odkrycie. Wędrując przez strony książki, poznajesz kulinarne sekrety dawnych czasów, od prostych wiejskich potraw po wykwintne dania królewskich uczt. Wraz z autorem zagłębiasz się w kulinarną mozaikę dawnej Polski, odkrywając nie tylko smaki minionych wieków, ale także historię, kulturę i codzienne życie tamtych czasów. Komuda mistrzowsko opowiada o zmianach, jakim podlegała kuchnia polska przez wieki. Przepisy na staropolskie potrawy to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale także okno na świat minionych epok. Poznajesz tajemnice staropolskich kucharzy, ich sposoby gotowania, a także codzienne wyzwania związane z przygotowywaniem posiłków w dawnych czasach. Smakowita Przeszłość Jednak Obżartuchy i opilce to nie tylko książka kulinarna - to także podróż przez historię, geografię i kulturę dawnej Polski. Poprzez opowieści o potrawach, autor ukazuje różnorodność i bogactwo dziedzictwa kulinarnego naszego kraju, zainspirowany tym, co znalazł w archiwach, relacjach podróżników i starych księgach kucharskich. Ta książka to nie tylko drogowskaz po staropolskich stołach, to również zaproszenie do podróży w głąb naszej kulturowej i kulinarnej tożsamości. Zagłębiając się w strony Obżartuchów i opilców, odkrywasz nie tylko smaki minionych wieków, ale także tajemnice, które kryją się za każdym kęsem. Przygotuj się na podróż pełną smaków, zapachów i niezwykłych odkryć! Sprawdź również: Sztuka obłędu. Tak powstają złoczyńcy. Tom 3 Joe Golem. Okultystyczny detektyw Wczoraj byłaś zła na zielono

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Jacek Komuda
Wybrani autorzy
  • Jacek Komuda
Wybrane wydawnictwa
  • Fabryka Słów
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2024
Ilość stron
  • 480
ISBN
  • 9788367949972