Opakowania I Pakowanie Żywności.Wybrane Zagadnienia Żarów

Podstawowe wiadomości na temat zagadnień związanych z opakowaniami i pakowaniem. Starano się w nim przedstawić złożoność procesu doboru i oceny opakowań, w szczególności przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Podręcznik jest próbą usystematyzowania podstawowych wiadomości na temat zagadnień …

od 26,60 Najbliżej: 46 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Podstawowe wiadomości na temat zagadnień związanych z opakowaniami i pakowaniem. Starano się w nim przedstawić złożoność procesu doboru i oceny opakowań, w szczególności przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Podręcznik jest próbą usystematyzowania podstawowych wiadomości na temat zagadnień związanych z opakowaniami i pakowaniem. Starano się w nim przedstawić złożoność procesu doboru i oceny opakowań, w szczególności przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Poszczególne rozdziały obejmują zagadnienia, począwszy od ogólnych definicji opakowań i ich roli w procesie dostarczania produktów od producenta do konsumenta końcowego. Rola ta sprowadza się do konieczności spełniania bardzo różnych funkcji przez opakowania. Jedną z ważniejszych umiejętności jest prawidłowy dobór opakowań do produktów, jak również możliwość właściwej oceny prawidłowości zapakowania towarów. Wymaga to znajomości właściwości materiałów opakowaniowych w szerokim znaczeniu i pakowanych produktów, rozwiązań w zakresie konstrukcji opakowań jednostkowych, zbiorczych i transportowych oraz wiedzy z zakresu warunków, w jakich produkt i opakowanie mogą znaleźć się w drodze od producenta do odbiorcy końcowego (transport, magazynowanie itp.). Ważna jest również znajomość sposobów sprzedaży (marketing) oraz potrzeb nabywcy-konsumenta. W kolejnych rozdziałach omówiono cechy podstawowych materiałów opakowaniowych i opakowań z nich wytworzonych, sposoby projektowania, znakowania i pakowania opakowań. Scharakteryzowano również wymagania stawiane opakowaniom jednostkowym, zbiorczym i transportowym. Omówiono także zagadnienia związane z towaroznawczą oceną różnych opakowań rynkowych. Poszczególne rozdziały kończą się opisem ćwiczeń, które pozwalają studiującym na uzyskanie umiejętności w omawianym zakresie. Ideą przewodnią tej pracy jest umożliwienie uzyskania umiejętności i wiedzy w zakresie opakowalnictwa produktów spożywczych. Treści opracowania są zgodne z wymaganiami Krajowych Ram Kwalifikacyjnych przewidzianych dla studiów I stopnia - inżynierskich realizowanych na kierunkach: technologia żywności i żywienie człowieka, towaroznawstwo, bezpieczeństwo żywności lub pokrewnych. Opracowanie to może być przydatne także dla pracowników inżynieryjno-technicznych, przedsiębiorstw produkujących opakowania i żywność. Autor: pod redakcją Krzysztofa Leszczyńskiego i Anny Żbikowskiej Rok wydania: 2016 Liczba stron : 212 Oprawa: miękka, Wymiary: 170 x 240 mm

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Praca zbiorowa
Wybrani autorzy
  • Praca zbiorowa
Wybrane wydawnictwa
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
Okładka
  • Miękka
Format
  • B-6
Rok wydania
  • 2015
Ilość stron
  • 211
ISBN
  • 9788375836592

Opinie Opakowania I Pakowanie Żywności.Wybrane Zagadnienia Żarów

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • Wioleta
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobry