Celiko Ciasto Drożdżowe Bezglutenowe 200G Żarów

4,86
7 opinii

CELIKO - MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA DROŻDZOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g SKŁADNIKI mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, glukoza, drożdże suszone 3 %, sól. OPIS Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku do przygotowania słodkich ciast drożdżowych, babek, drożdżówek, pączków i racuchów. …

od 5,69 Najbliżej: 39 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

CELIKO - MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA DROŻDZOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g SKŁADNIKI mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, glukoza, drożdże suszone 3 %, sól. OPIS Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku do przygotowania słodkich ciast drożdżowych, babek, drożdżówek, pączków i racuchów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką Przygotować do ciasta drożdżowego - 1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego - 2 jaja* - 50 g cukru - 150 ml mleka** - 30 g oleju lub roztopionego masła - 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko - owoce Przygotować do kruszonki - 1 łyżka skrobi ziemniaczanej - 1 łyżka mąki ryżowej - 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko - 1 łyżeczka oleju lub roztopionego masła. Wykonanie: - Do miski przesiej koncentrat ciasta, dodaj cukier i cukier wanilinowy, wbij jaja/kleik z siemienia i wlej ciepłe mleko/wodę o temperaturze max. 30 °C - Wyrabiaj mikserem ok. 3 min lub ręcznie, aż będzie gładka, jednolita, błyszcząca masa - Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minut - Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut - Z podanych składników zagnieć kruszonkę - Na cieście rozłóż owoce i posyp kruszonką - Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 180 °C, około 40 minut (do suchego patyczka) - Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować. W wersji wegańskiej - *2 łyżki siemienia lianego (16 g) zalej 100 ml ciepłej wody, odstaw na 3 minuty - **100 ml ciepłej wody WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g koncentratu ciasta Wartość energetyczna: 1507 kJ/360 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 83 g w tym cukry: 5,0 g Białko: 4,2 g Sól: 0,25 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać soję, mleko i ich produkty pochodne. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Celiko
Waga (g)
  • 200
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
  • Nie zawiera konserwantów
  • Nie zawiera laktozy
  • Nie zawiera oleju palmowego

Opinie Celiko Ciasto Drożdżowe Bezglutenowe 200G Żarów

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,86 na podstawie 7 opinii
  • gos
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Od dłuższego czasu korzystam z ciasta drożdzowego z celiko. Bardzo dobre wychodzą z niego naleśniki. Polecam
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Magdalena
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Nawet leń upiecze takie ciasto, nam smakuje bardzo z własnymi powidłami śliwkowymi bez cukru. Polecam!
  • e...3
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Ciasto bardzo smaczne, polecam.
    • smak
  • REGINA
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    kupiłam ponownie , polecam
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobre