Szkoła czekolady Zambrów

Czekoladowe praliny, eklerki, musy, makaroniki, muffinki, lody, nugaty, babeczki, suflety, tarty.... Dlaczego nie zrobić tych wszystkich czekoladowych smakołyków samemu? Le Cordon Bleu® otwiera swoje podwoje. Odkryj mistrzowskie sposoby przygotowywania deserów czekoladowych i wyrobów cukierniczych! …

od 103,20 Najbliżej: 23 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Czekoladowe praliny, eklerki, musy, makaroniki, muffinki, lody, nugaty, babeczki, suflety, tarty.... Dlaczego nie zrobić tych wszystkich czekoladowych smakołyków samemu? Le Cordon Bleu® otwiera swoje podwoje. Odkryj mistrzowskie sposoby przygotowywania deserów czekoladowych i wyrobów cukierniczych! ·Sztuka temperowania czekolady, sporządzania ganaszu, formowania czekoladowych słodyczy, wiórków, wachlarzy i innych dekoracji. ·Przepisy z całego świata, a także bardziej wyszukane receptury na specjalne okazje. ·Szczegółowe instrukcje, które pomogą zwizualizować poszczególne etapy przygotowania najbardziej skomplikowanych przepisów. 210 ILUSTRACJI KROK PO KROKU Założona w Paryżu w 1895 roku Le Cordon Bleu® to międzynarodowa sieć szkół zajmujących się edukacją w zakresie różnych sztuk kulinarnych i zawodów gastronomicznych. Zespół nauczycieli składa się z uznanych na całym świecie szefów kuchni i profesjonalistów z branży gastronomicznej. Szkoła zapewnia wysoki poziom wiedzy poparty wieloletnim doświadczeniem oraz przekazuje swoim uczniom zamiłowanie do sztuki kulinarnej. Szkoła czekolady – 90 mistrzowskich przepisów na fondanty, tarty, suflety, trufle… Le Cordon Bleu Odkryj tajniki czekoladowych deserów z książką "Szkoła czekolady", która wprowadzi Cię w świat wykwintnych słodkości. Dzięki 90 przepisom stworzonym przez ekspertów z Le Cordon Bleu®, nauczysz się, jak samodzielnie przygotować pyszne praliny, eklerki, musy i wiele innych czekoladowych smakołyków. Dla kogo jest ta książka? Miłośników czekolady i słodkości Osób pragnących rozwijać swoje umiejętności kulinarne Amatorów cukiernictwa i profesjonalnych cukierników Osób szukających inspiracji do przygotowania wyjątkowych deserów na specjalne okazje Co zyskasz dzięki tej publikacji? Umiejętność temperowania czekolady i sporządzania ganaszu Praktyczne wskazówki dotyczące formowania czekoladowych słodyczy i dekoracji Możliwość przygotowania przepisów z różnych zakątków świata Dokładne instrukcje krok po kroku, które ułatwią realizację nawet najbardziej skomplikowanych receptur 210 ilustracji, które wizualizują każdy etap przygotowania Kluczowe tematy i obszary Przepisy na czekoladowe desery Sztuka cukiernictwa Techniki temperowania czekolady Przygotowanie dekoracji cukierniczych Międzynarodowe przepisy na słodkości O Autorze Książka jest dziełem zbiorowym, w którym swoje doświadczenie i wiedzę dzielą uznani szefowie kuchni oraz profesjonaliści z branży gastronomicznej związani z Le Cordon Bleu®. O Wydawcy Wydawnictwo Jedność to renomowany wydawca, który specjalizuje się w publikacjach kulinarnych, oferując książki pełne inspiracji i praktycznych porad dla pasjonatów gotowania. Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktuWydawnictwo Jednośćul. Jana Pawła II 425-025 Kielcejednosc@jednosc.com.pl41 349 50 00

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Opracowanie zbiorowe
Wybrani autorzy
  • Praca zbiorowa
Wybrane wydawnictwa
  • Jedność
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2025
Ilość stron
  • 312
Tematyka
  • Desery
ISBN
  • 9788383533025