Dr Oetker Glazura Krystaliczna 10g Zambrów

Idealnie nabłyszcza: - zastyga w 30 min - bez gotowania - do owoców świeżych, z puszki - cieniutka warstwa jak w cukierni - smak lekko kwaskowy - na bazie pektyny Branża: 20 EAN: 5900437888811 Ilość w opakowaniu zbiorczym: 1 Półka: 0 Regał: 0 Parametry produktu: : Przeznaczenie: Do przyrządzenia …

od 2,55 Najbliżej: 32 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Idealnie nabłyszcza: - zastyga w 30 min - bez gotowania - do owoców świeżych, z puszki - cieniutka warstwa jak w cukierni - smak lekko kwaskowy - na bazie pektyny Branża: 20 EAN: 5900437888811 Ilość w opakowaniu zbiorczym: 1 Półka: 0 Regał: 0 Parametry produktu: : Przeznaczenie: Do przyrządzenia glazury krystalicznej do ciasta Składniki: Cukier, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy). możliwa obecność mleka i zbóż zawierających gluten. Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska Zawartość netto: 10 g Waga jednostkowa brutto: 0,01 kg Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu: Nazwa firmy: dr.oetker polska sp. z o.o. ulica i numer: dickmana 14/15 kod pocztowy i miasto: 80-339 gdańsk pl Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 459 op. zb. (DU) Alergeny: : Orzechy: Nie Ryby i produkty pochodne: Nie Seler i produkty pochodne: Nie Skorupiaki i produkty pochodne: Nie Soja i produkty pochodne: Nie Zboża zawierajace gluten: Może zawierać Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie Gorczyca i produkty pochodne: Nie Jaja i produkty pochodne: Nie Łubin i produkty pochodne: Nie Mięczaki i produkty pochodne: Nie Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie Przechowywanie: : Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu Instrukcje dotyczące przygotowania: 1. zagotuj wodę i odmierz 250 ml. 2. zawartość torebki wsyp do naczynia z gorącą wodą, dodaj 2 płaskie łyżki cukru i wymieszaj rózgą (ok. 3 min) do całkowitego rozpuszczenia. 3. naczynie z rozmieszaną glazurą odstaw nie mieszając na ok. 15-17 min w temp. pokojowej do momentu aż zacznie tężeć. w czasie tężenia glazura może być mniej klarowna. to typowe dla pektyny. 4. tężejącą glazurę rozprowadź na owocach łyżką. jeśli glazura za bardzo stężeje, możesz ją ponownie podgrzać do stanu płynnego i ostudzić do uzyskania lekko tężejącej konsystencji. 5. gotowe ciasto wstaw do lodówki na ok. 15 min, aż glazura całkowicie zastygnie. Wartość odżywcza: : Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g Wartość energetyczna kcal: 45 kcal Wartość energetyczna kJ: 192 kJ Zawartość białek: 0 g Zawartość soli: 0,06 g Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 g Cukry: 11 g Zawartość węglowodanów: 11 g

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Dr Oetker
Waga (g)
  • 10
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 1
Cechy
  • Nie zawiera orzechów
  • Produkt niesiarkowany