Delecta Słodkie Specjały Krówka 530G Zambrów

2,57
7 opinii

Ciasto Krówka Delecta 530g gotowe ciasto w proszku z polewą toffi Ciasto Krówka to jeden z ulubionych polskich wypieków, inspirowany smakiem kultowych cukierków – krówek ciągutek. Delikatne miodowo-korzenne ciasto, przełożone lekkim kremem waniliowym i zwieńczone polewą toffi, od lat gości na …

od 11,43 Najbliżej: 32 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Ciasto Krówka Delecta 530g gotowe ciasto w proszku z polewą toffi Ciasto Krówka to jeden z ulubionych polskich wypieków, inspirowany smakiem kultowych cukierków – krówek ciągutek. Delikatne miodowo-korzenne ciasto, przełożone lekkim kremem waniliowym i zwieńczone polewą toffi, od lat gości na polskich stołach. Dzięki mieszance od Delecty przygotowanie tego deseru jest proste i gwarantuje udany efekt. Idealnie dobrane składniki w gotowej mieszance Miodowo-korzenne ciasto z waniliowym kremem Charakterystyczna toffi polewa o ciągnącej konsystencji Wydajna porcja na dużą blachę Doskonały smak na co dzień i od święta Delecta Krówka – wypiek, który zachwyca Masz ochotę na coś wyjątkowego? Krówka Delecta to idealna propozycja dla każdego, kto chce odtworzyć smak ulubionych cukierków w formie domowego ciasta. Wzbogacaj wypiek ulubionymi dodatkami, takimi jak orzechy czy płatki migdałów, by nadać mu unikalny charakter. Zaskocz swoich bliskich smakiem, który pokochają. Polecane na Świąteczne spotkania i uroczystości Słodką przekąskę do kawy Rodzinne chwile i domowe wypieki Przepis na Ciasto Krówka Składniki Do kremu 450 ml mleka 75 g masła lub margaryny Do ciasta 3 jaja 50 ml wody (ok. 5 łyżek) Do ponczu 125 ml wrzącej wody (1/2 szklanki) 1 saszetka kawy zbożowej Anatol lub herbaty Do polewy 50 g margaryny 2 łyżki mleka Do dekoracji (opcjonalnie) 4 łyżki płatków migdałowych lub posiekanych orzechów Sposób przygotowania Zawartość torebki z kremem rozmieść w 200 ml mleka. Resztę mleka zagotuj, wlej rozprowadzony proszek i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min). Energicznie rozcieraj ewentualne grudki. Wystudź. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękkie masło lub margarynę, miksując do gładkiej konsystencji. Zaparz kawę zbożową Anatol lub herbatę. Ostudź. Nastaw piekarnik na temp. 180°C (bez termoobiegu). W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą, wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj przez 4–5 min. Gotową masę przełóż do blachy 25×30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz przez 25–30 minut. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości. Dolną warstwę biszkoptu nasącz ponczem, połową kremu, włóż krem, nałóż od środka wierzch biszkoptu i przykryj całość. Ciasto udekoruj polewą – rozgrzej margarynę z mlekiem, zestaw z ognia, wsyp zawartość torebki z polewą, wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 2 minuty. Polewę rozsmaruj na cieście. Całość udekoruj płatkami migdałowymi lub posiekanymi orzechami. Wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny do schłodzenia. Delecta Krówka – tradycyjny smak w nowoczesnym wydaniu Możliwość personalizacji dodatkami, takimi jak orzechy czy płatki migdałów Duża porcja na rodzinne spotkania i specjalne okazje Prostota przygotowania z gwarancją udanego wypieku Składniki Ciasto: cukier, mąka pszenna tortowa, skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym; syrop glukozowy, barwnik: karmel; mleko odtłuszczone w proszku, aromat. Krem: cukier, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia modyfikowana ziemniaczana, sól, aromaty, barwnik: kurkumina. Polewa: cukier, mleko pełne w proszku, skrobia ziemniaczana, syrop glukozowy, barwnik: karmel, aromat. Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu/ Nutrition information after preparation Na/ Per 100 g Na porcję/ Per serving 67 g %RWS* na porcję/ %RI* per serving 67 g Wartość energetyczna/ Energy 1190 kJ 284 kcal 798 kJ 190 kcal 10% Tłuszcz/ Fat w tym kwasy tłuszczowe nasycone/ of which saturates 13 g 4,3 g 8,9 g 2,9 g 13% 14% Węglowodany/ Carbohydrates w tym cukry/ of which sugars 37 g 22 g 25 g 15 g 9% 17% Białko/ Protein 4,4 g 3,0 g 6% Sól/ Salt 0,51 g 0,34 g 6% *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)./ *Reference intake of an average adult (8400 kJ/ 2000 kcal). Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (z mlekiem 2% tł., margaryną 80% tł. i migałami)./ Nutrition values calculated with all the components specified in the preparation method (with milk 2% fat, margarine 80% fat and hazelnuts). Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1340 g produktu po przygotowaniu (20 porcji)./ You will receive from one pack about 1340 g of ready product (20 servings). Przechowywanie Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości Informacja alergenna Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu. Dane producenta FoodWell Sp. z. o.o. ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Delecta
Rodzaj
  • Ciasta w proszku
Waga (g)
  • 530
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 1
Cechy
  • Nie zawiera oleju palmowego

Opinie Delecta Słodkie Specjały Krówka 530G Zambrów

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
2,57 na podstawie 7 opinii
  • jamieandmickey20
    1
    Zalety: Ładne opakowanie Wszystkie saszetki są opisane Smaczna polewa Wady: To już nie to ciasto co kiedyś. Kupiłam je 2 tygodnie temu w Biedronce za 4.99 zł. Pomimo stosowania się do instrukcji ciasto było zakalczywe, nie rosło (przezornie dodałam łyżeczkę proszku do pieczenia). Było gumowate. Krem to kiepskiej jakości budyń (Delecta nie ma dobrego budyniu). Jedynie skrobia ziemniaczana, aromat, barwnik, który pomimo dodania masła zbijał się w grudy po każdym miksowaniu. Polewę radzę robić na margarynie bo z masłem długo nie zastyga. Czy warte zakupu? Nie. Musiałam piec oddzielnie nowy biszkopt (tym razem bez oleju palmowego i innego świństwa), krem zrobiłam sama a konsystencja polewy mnie dobiła. Zmarnowany cały dzień. Szkoda pieniędzy na zakalec i truciznę (skład jest okropny). Polecam upiec samemu biszkopt a'la babka piaskowa, krem zrobić na bazie mleka skondensowanego a polewę z roztopionych krówek i śmietanki 30%. Będzie zdrowsze, pyszne i taniej wyjdzie.
  • roman muszynski
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Polecam, łatwy w przygotowaniu
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Użytkownik Ceneo
    0,5
    Z zalet ciasto jedynie posiada opisane torebki z zawartością. Minusów natomiast jest dużo. Biszkopt wyszedł bardzo cieniutki i z trudem dało się go przekroić na dwie części, a po przekrojeniu jego grubość osiąga około 1 cm. Co do kremu jest to zwykły budyń i nic więcej. Polewa jest tragiczna, nasiąka ona w biszkopt przez jej małą ilość. Przygotowywanie ciasta przez to było bardzo denerwujące i czasochłonne, jeśli ktoś miał pierwszy raz styczność z pieczeniem ciast i kupił właśnie tą paczuszkę z krówką by ją zrobić to się naprawdę nie zdziwię jeśli ta osoba zrezygnuje już potem z jakiegokolwiek pieczenia. W skrócie nie polecam, takowe ciasto można zrobić lepiej i smaczniej
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • n...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Dobre, polecam
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • e...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.