DARY NATURY Len Nasiona na Kiełki BIO 30g Zambrów

4,43
15 opinii

Len - Nasiona na kiełki eko (30g) Kiełki to rośliny znajdujące się w bardzo wczesnej fazie wzrostu. Są niskokaloryczne i wartościowe. Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem w świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie …

od 2,32 Najbliżej: 47 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Len - Nasiona na kiełki eko (30g) Kiełki to rośliny znajdujące się w bardzo wczesnej fazie wzrostu. Są niskokaloryczne i wartościowe. Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem w świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Są doskonałym elementem zdrowej diety. Len właściwości: Delikatnie przeczyszczające Regenerujące naskórek Osłaniające przewód pokarmowy Obniżające poziom cukru we krwi Len na odchudzanie jako źródło błonnika warunkującego uczucie sytości Dotychczasowe dowody wskazują na to, że nasiona lnu są potencjalnie cennym pożywieniem w walce z różnymi nowotworami. Wypita zawiesina, która powstaje po zaparzeniu nasion lnu, ma zastosowanie w lecznictwie, pomaga w utrzymaniu zdrowia i urody. Siemię lniane do picia słynie ze zbawiennego działania na wszelkie problemy gastryczne, w tym zaparcia, choroby wrzodowe, bowiem powleka błony śluzowe żołądka, przełyku, a także dwunastnicy, co przynosi ulgę w dolegliwościach układu pokarmowego. Jest to możliwe, ponieważ dzięki tej powłoce chroni narządy przed działaniem kwasu solnego oraz zmniejszą odczyny zapalne. Sprawdza się także przy odchudzaniu, ponieważ wypełnia żołądek zawiesiną (w konsystencji podobną do kisielu), tym samym zmniejszając uczucie głodu. Istnieją jego dwa rodzaje: złoty len i brązowy. Obydwa rodzaje są bogate w cenne składniki odżywcze. Podobnie jak wiele nasion, len, a dokładnie zmielony len ma lekko łagodny, orzechowy smak. Dzięki temu idealnie nadaje się do dodawania zarówno do słodkich, jak i pikantnych potraw. W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Nasiona płuczemy, a następnie namaczamy w letniej przegotowanej wodzie. Czas namaczania mniejszych nasion to 4-6 godzin, większych to 10-12 godzin. Ponownie płuczemy, przekładamy do płaskiego pojemnika wyłożonego np.gazą i odstawiamy na cztery do sześciu dni w ciepłym, zaciemnionym miejscu. Dwa razy dziennie podlewamy niewielką ilością wody, odsączając nadmiar wody w pojemniku. Skład: len nasiona 100% Warunki przechowywania: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Dary Natury
Rodzaj
  • Kiełki
Waga
  • 30 g

Opinie DARY NATURY Len Nasiona na Kiełki BIO 30g Zambrów

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,43 na podstawie 15 opinii
  • Regi88
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Kiełki ok tak jak w opisie. Opakowanie mogłoby być bardziej praktyczne bo jak je otworze i nie wykorzystaj wszystkich będą się wysypywac
  • Jadwiga
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Dopiero pierwszy raz korzystam z usługi, więc jak na teraz jest dobrze.
  • agucha3
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    super foods
    • efektywność
    • jakość
    • wydajność
  • m...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Jakość bardzo dobra. Nasiona ładnie wykiełkowały.
    • efektywność
    • jakość
    • wydajność
  • F...7
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Dobry produkt.
    • efektywność
    • jakość
    • wydajność