Zdjęcie Włoskie ciasto wielkanocne z morelami i wiórkami karmelowymi Zaghis Colomba Regale Albicocca E Gocce Di Caramello, 750 g - Zakroczym

Włoskie ciasto wielkanocne z morelami i wiórkami karmelowymi Zaghis Colomba Regale Albicocca E Gocce Di Caramello, 750 g Zakroczym

Colomba pasquale to tradycyjne ciasto w kształcie gołębicy, którym Włosi delektują się podczas Wielkanocy. Podobnie jak w przypadku panettone ciasto przygotowuje się z mąki, jajek, cukru, naturalnych drożdży i masła. Następnie nadaje się mu kształt gołębia, który ma symbolizować pokój i nadzieję, a …

Ostatnia znana cena: 91,99 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

Colomba pasquale to tradycyjne ciasto w kształcie gołębicy, którym Włosi delektują się podczas Wielkanocy. Podobnie jak w przypadku panettone ciasto przygotowuje się z mąki, jajek, cukru, naturalnych drożdży i masła. Następnie nadaje się mu kształt gołębia, który ma symbolizować pokój i nadzieję, a przed pieczeniem zazwyczaj posypuje się go cukrem perlistym i migdałami.Miękkość naturalnie wyrośniętego ciasta została wzbogacona dodatkiem kandyzowanych moreli i pysznych wiórków karmelowych… Nawet najbardziej wybredni miłośnicy słodkich wypieków będą usatysfakcjonowani!- Przygotowane na bazie jaj z wolnego wybiegu, mleka i miodu wielokwiatowego z Włoch- Z kandyzowanymi morelami i wiórkami karmelowymiSkładniki: mąka PSZENNA, lekko kandyzowane morele 12% (morele, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza, zagęszczony sok z cytryny), woda, cukier, MASŁO (MLEKO), lukier 8% (cukier, woda, tłuszcz roślinny (olej kokosowy), skrobia PSZENNA, mąka ryżowa, sproszkowane białka JAJ), wiórki karmelowe 6% (cukier, masło kakaowe, pełne MLEKO w proszku, pasta kakaowa, odtłuszczone MLEKO w proszku, cukier karmelizowany 1,5%, emulgator: lecytyna SOJOWA, aromat, przyprawy, naturalny ekstrakt waniliowy), zaczyn z drożdży naturalnych (PSZENICA) 5%, żółtka włoskich JAJ z wolnego wybiegu, cukier puder (cukier 97%, skrobia kukurydziana) 3%, MIGDAŁY 3%, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, włoski miód wielokwiatowy, włoskie JAJA z wolnego wybiegu, świeże włoskie MLEKO pełne, mąka PSZENNA słodowa, sól, naturalne aromaty. MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI GORCZYCY I RÓŻNYCH ORZECHÓW.Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać produkt w szczelnym zamknięciu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Model
  • Włoskie ciasto wielkanocne z morelami i wiórkami karmelowymi Zaghis Colomba Regale Albicocca E Gocce Di Caramello
Waga (g)
  • 750