Kasumi Nóż Kuro Chef 210mm [Kuro52-Gr] KURO52GR Zakroczym

Nóż Kasumi KURO Chef 210 mm Nóż szefa kuchni to najbardziej znane i najczęściej wykorzystywane ostrze do przygotowywania posiłków. Ma charakterystycznie zaokrągloną, szeroką i długą głownię. Jego konstrukcja sprawia, że można nim wygodnie zarówno kroić w plastry, jak i siekać. Podczas pracy tym …

od 659 Najbliżej: 35 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Nóż Kasumi KURO Chef 210 mm Nóż szefa kuchni to najbardziej znane i najczęściej wykorzystywane ostrze do przygotowywania posiłków. Ma charakterystycznie zaokrągloną, szeroką i długą głownię. Jego konstrukcja sprawia, że można nim wygodnie zarówno kroić w plastry, jak i siekać. Podczas pracy tym nożem kucharz wykonuje rytmiczne, kołyszące ruchy. Przeznaczenie: siekanie krojenie krojenie w kostkę plastrowanie Cechy charakterystyczne.Noże z serii KURO są utrzymane w typowej minimalistycznej stylistyce japońskiej. Co nie oznacza, że ostrza te są nudne. Uwagę przyciąga młotkowana klinga ze wzorem damasceńskim z 32 warstw zakutej stali. Mistrzowie z kuźni Kasumi zahartowali stal do 59 HRC by z jednej strony ostrze było twarde i agresywne przy cięciu jak samurajska katana, z drugie strony by łatwo dało się je naostrzyć. Do tego ośmiokątna rękojeść ze stabilizowanego drewna w czterech różnych wybarwieniach. Z pewnością każdy w serii KURO znajdzie jakiś nóż dla siebie. Dane techniczne:Typ stali: chromowo-molibdenowa Materiał rękojeści: stabilizowane drewno (kolor szary) Twardość: +/- 59 HRC Długość całkowita: 353 mm Długość ostrza: 210 mm Szerokość klingi: 46 mm Grubość klingi: ok. 2 mm Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny Waga: ok. 160 g Kolekcja seria KURORękojeść drewnianaStyl zachodniRodzaj noża nóż szefaRodzaj stali chromowo-molibdenowaDługość 353 mmSzerokość 46 mmGłębokość 2 mmWaga 0.16 kg

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Kasumi