Benchmade Nóż 18010 Fishcrafter 136788 Zakroczym

Nóż Benchmade 18010 Fishcrafter Benchmade Benchmade 18010 Fishcrafter to profesjonalny nóż kuchenny przeznaczony do obróbki ryb. 7-calowy Fishcrafter został wyposażony w ostre jak brzytwa ostrze ze stali CPM MagnaCut, dzięki któremu, filetowanie i oprawianie wykonamy błyskawicznie z dużą precyzją. …

od 1 055 Najbliżej: 35 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Nóż Benchmade 18010 Fishcrafter Benchmade Benchmade 18010 Fishcrafter to profesjonalny nóż kuchenny przeznaczony do obróbki ryb. 7-calowy Fishcrafter został wyposażony w ostre jak brzytwa ostrze ze stali CPM MagnaCut, dzięki któremu, filetowanie i oprawianie wykonamy błyskawicznie z dużą precyzją. Niezależnie od tego, czy jesteś szefem kuchni, rybakiem, wędkarzem czy miłośnikiem domowego gotowania wybierając nóż Benchmade 18010 Fishcrafter, otrzymasz gwarancje jakości i wydajności dostępną dotąd wyłącznie w profesjonalnych nożach kuchennych. Cechy noża Benchmade 18010 Fishcrafter: Przeznaczony do oprawiania i przygotowania ryb; ostrze o długości 7" ze stali CPM MagnaCut w technologii SelectEdge ma cienką, perfekcyjnie ostrą krawędź tnącą; twardość stali 60-62HRC; klinga o profilu Trailing Point; wykończenie ostrza metodą Stonewash; materiał rękojeści Santoprene®; na końcu rękojeści umieszczono otwór do mocowania linki; w zestawie z pochewką formowaną wtryskowo. CPM MagnaCut — stal nowej generacji w nożu Benchmade 18010 Fishcrafter Nóż kuchenny Benchmade ma głownię o długości 177 mm, wykonaną z super stali CPM MagnaCut produkowanej w technologii proszkowej. Główną różnicą między stalą CPM MagnaCut a innymi stalami nierdzewnymi jest ilość chromu. Wyeliminowanie węglików chromu ze składu stali pozwoliło na uzyskanie delikatnej mikrostruktury, dzięki czemu ostrzenie CPM MagnaCut jest znacznie łatwiejsze w porównaniu do stali o podobnej odporności na zużycie. CPM MagnaCut łączy wytrzymałość CPM-4V, odporność na korozję CPM-20CV, retencję CPM-CruWear/ CPM-4V oraz imponującą twardość wynoszącą aż 62 HRC, dzięki czemu obecnie uchodzi za jedną z najlepszych stali na świecie stosowaną w fabrycznie produkowanych nożach. Klinga ma matowe wykończenie metodą Stonewashed (kąpiel w kamieniach ściernych), która skutecznie maskuje wszelkie zarysowanie lub wytarcia głowni powstałe podczas użytkowania. Dzięki technologii SelectEdge nóż ma cienką, perfekcyjnie ostrą krawędź tnącą, która doskonale radzi sobie z precyzyjnym cieciem, krojeniem, filetowaniem oraz trybowaniem. Bezpieczna praca nożem kuchennym Benchmade Fishcrafter Rękojeść w nożu Benchmade 18010 została wykonana materiału Santoprene® w kolorze głębokiego błękitu. Ten w pełni higieniczny materiał o fakturze gumy zapobiega wyślizgnięciu się noża z ręki i zapewnia bezpieczną pracę również mokrą lub zabrudzoną dłonią. W tylnej części rękojeści umieszczono otwór przeznaczony do mocowania linki lub paracordu. Do bezpiecznego przenoszenia noża służy pochewka formowana wtryskowo z termoplastycznego tworzywa o wysokiej odporności na uszkodzenia, temperaturę i wilgoć. Nóż kuchenny Benchmade 18010 Fishcrafter to idealne rozwiązanie dla osób poszukujących noża przystosowanego do pracy w kuchni i odpornego na działanie wody. Fishcrafter to również ciekawy pomysł na prezent dla pasjonatów gotowania. Producent: Benchmade, USA Zastosowanie (przeznaczenie): kuchenne - do filetowania, kuchenne - do trybowania, kuchenne - uniwersalne Odporność na korozję: wysoka Odporność na stępienie: bardzo wysoka Typ stali: CPM MagnaCut Materiał rękojeści: tworzywo sztuczne Pochewka: jest Typ noża: stała klinga Jelec: brak Materiał pochewki: tworzywo sztuczne Twardość stali [HRC]: 60-62

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Benchmade