Portugalia do zjedzenia - Bartek Kieżun Zakliczyn

Po sukcesie, jakim okazała się Italia do zjedzenia, Bartek Kieżun wyruszył do Portugalii gnany potrzebą kolejnej opowieści o malowniczych miejscach oraz kuchni niezwykłej w swej prostocie. Portugalia do zjedzenia to połączenie książki kulinarnej i przewodnika po jednym z najczęściej odwiedzanych …

od 78,64 Najbliżej: 40 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Po sukcesie, jakim okazała się Italia do zjedzenia, Bartek Kieżun wyruszył do Portugalii gnany potrzebą kolejnej opowieści o malowniczych miejscach oraz kuchni niezwykłej w swej prostocie. Portugalia do zjedzenia to połączenie książki kulinarnej i przewodnika po jednym z najczęściej odwiedzanych europejskich krajów. Znajdują się w niej zarówno fantastyczne przepisy, jak i pasjonujące opowieści o historii i sztuce, które sprawiają, że bacalhau, francesinha i pieczone sardynki smakują jeszcze lepiej. Portugalia do zjedzenia – Kulinarna podróż przez smaki i historie „Portugalia do zjedzenia” to wyjątkowa publikacja, która łączy w sobie elementy książki kulinarnej oraz przewodnika po malowniczej Portugalii. Bartek Kieżun, autor bestsellerowej „Italii do zjedzenia”, zabiera nas w fascynującą podróż po tym niezwykłym kraju, odkrywając jego kulinarne skarby oraz bogatą historię. Dla kogo jest ta książka? Miłośnicy kuchni portugalskiej Podróżnicy pragnący poznać Portugalię od kuchni Osoby szukające inspiracji kulinarnych Entuzjaści historii i kultury Co zyskasz dzięki tej publikacji? Fantastyczne przepisy na tradycyjne portugalskie dania Pasjonujące opowieści o historii i sztuce Portugalii Przewodnik po malowniczych miejscach w kraju Możliwość odkrycia nowych smaków i technik kulinarnych Kluczowe tematy i obszary Tradycyjna kuchnia portugalska Historia i kultura Portugalii Przepisy na dania takie jak bacalhau, francesinha i pieczone sardynki Malownicze miejsca do odwiedzenia w Portugalii O Autorze Bartek Kieżun to uznany autor i pasjonat kulinariów, który zdobył serca czytelników swoją poprzednią książką „Italia do zjedzenia”. Jego zamiłowanie do podróży i odkrywania lokalnych smaków sprawia, że każda jego publikacja to nie tylko zbiór przepisów, ale także opowieść o kulturze i tradycji danego kraju. O Wydawcy Buchmann to wydawnictwo specjalizujące się w publikacjach kulinarnych oraz podróżniczych. Dzięki starannie dobranym tytułom, Buchmann inspiruje czytelników do odkrywania nowych smaków i miejsc na całym świecie. Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktuGRUPA WYDAWNICZA FOKSAL SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄul. Marszałkowska 116/12200-017 Warszawaplaton@platon.com.pl223295000

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Bartek Kieżun
Wybrani autorzy
  • Bartek Kieżun
Wybrane wydawnictwa
  • Buchmann
Okładka
  • Twarda
Format
  • 21.0x27.0cm
Rok wydania
  • 2025
Ilość stron
  • 288
ISBN
  • 9788384254677