OstroVit Carbo o smaku arbuzowym, 1000 g | WYSYŁAMY W 24H! Zabłudów

Składniki: Maltodekstryna, dekstroza, cytrynian potasu (potas), regulator kwasowości: kwas cytrynowy; chlorek sodu (sód), koncentrat soku buraczanego w proszku, cytrynian magnezu (magnez), węglan wapnia (wapń), aromat, alfa ketoglutaran L-argininy (AAKG), beta-alanina, kwas L-askorbinowy (witamina …

od 22,69 Najbliżej: 19 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Składniki: Maltodekstryna, dekstroza, cytrynian potasu (potas), regulator kwasowości: kwas cytrynowy; chlorek sodu (sód), koncentrat soku buraczanego w proszku, cytrynian magnezu (magnez), węglan wapnia (wapń), aromat, alfa ketoglutaran L-argininy (AAKG), beta-alanina, kwas L-askorbinowy (witamina C), substancja słodząca: sukraloza; chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6). Wartości odżywcze na porcję: Wartość energetyczna 725 kJ / 171 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 43g w tym cukry 4 g Białko 0 g Sól 0.75 g. Składniki aktywne na porcję % RWS*:Potas 300 mg 15% Sód 285 mg Wapń 160 mg 20% Magnez 75 mg 20% Witamina C 80 mg 100% Witamina B6 1.4 mg 100% Alfa-ketoglutaran L-argininy 200 mg w tym L-arginina 131 mg Beta-alanina 200 mg. *RWS - Referencyjna wartość spożycia. Masa netto: 1000 g Właściwości: Potas - pierwiastek chemiczny o symbolu K, który można znaleźć m.in. w suchych nasionach roślin strączkowych, orzechach, szpinaku, ziemniakach czy dyni. Sód - pierwiastek chemiczny o symbolu Na, który najczęściej dostarczany jest do ustroju wraz z solą kuchenną i produktami zawierającymi ten składnik, m.in. wędlinami czy pieczywem. Wapń - pierwiastek chemiczny o symbolu Ca, który można znaleźć m.in. w mleku i produktach mlecznych, a także w pestkach słonecznika, nasionach sezamu, jarmużu, orzechach czy tofu. Magnez - pierwiastek chemiczny o symbolu Mg, który występuje m.in. w zbożowych produktach pełnoziarnistych, a także nasionach i orzechach. Witamina C - organiczny związek chemiczny zaliczany do witamin rozpuszczalnych w wodzie, który można znaleźć w świeżych owocach i warzywach, m.in. w papryce, kalarepie, czy pomarańczach. Witamina B6 - składnik rozpuszczalny w wodzie, należący do witamin z grupy B, który można znaleźć m.in. w pełnoziarnistych produktach zbożowych, a także w suchych nasionach roślin strączkowych. Alfa-ketoglutaran L-argininy - AAKG - organiczny związek chemiczny, który stanowi połączenie soli kwasu glutarowego, będącej produktem cyklu Krebsa, oraz aminokwasu białkowego, jakim jest arginina. Połączenie tych molekuł skutkuje powstaniem związku o działaniu synergicznym. Beta-alanina - pochodna alfa-alaniny, organiczny związek chemiczny, który stanowi prekursor syntezy karnozyny. Potas - pierwiastek chemiczny o symbolu K, który można znaleźć m.in. w suchych nasionach roślin strączkowych, orzechach, szpinaku, ziemniakach czy dyni. Sód - pierwiastek chemiczny o symbolu Na, który najczęściej dostarczany jest do ustroju wraz z solą kuchenną i produktami zawierającymi ten składnik, m.in. wędlinami czy pieczywem. Wapń - pierwiastek chemiczny o symbolu Ca, który można znaleźć m.in. w mleku i produktach mlecznych, a także w pestkach słonecznika, nasionach sezamu, jarmużu, orzechach czy tofu. Magnez - pierwiastek chemiczny o symbolu Mg, który występuje m.in. w zbożowych produktach pełnoziarnistych, a także nasionach i orzechach. Witamina C - organiczny związek chemiczny zaliczany do witamin rozpuszczalnych w wodzie, który można znaleźć w świeżych owocach i warzywach, m.in. w papryce, kalarepie, czy pomarańczach. Witamina B6 - składnik rozpuszczalny w wodzie, należący do witamin z grupy B, który można znaleźć m.in. w pełnoziarnistych produktach zbożowych, a także w suchych nasionach roślin strączkowych. Alfa-ketoglutaran L-argininy - AAKG - organiczny związek chemiczny, który stanowi połączenie soli kwasu glutarowego, będącej produktem cyklu Krebsa, oraz aminokwasu białkowego, jakim jest arginina. Połączenie tych molekuł skutkuje powstaniem związku o działaniu synergicznym. Beta-alanina - pochodna alfa-alaniny, organiczny związek chemiczny, który stanowi prekursor syntezy karnozyny. Zalecane dzienne spożycie: Porcję 50 g (3 płaskie miarki) wymieszać w 500 ml wody. Spożywać 1 porcję w trakcie treningu. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu. Producent: OstroVit Sitarska 16, 18-300 Zambrów

Specyfikacja

Informacje podstawowe

Marka
  • Ostrovit
Pojemność
  • 1000 g
Rodzaj
  • Carbo
Forma
  • Proszek
Model
  • arbuzowa