Redukwas Regulator Kwasowości 15G Browin 401830 Wrocław

Redukwas regulator kwasowości Węglan Wapnia W Polsce winiarze borykają się często ze zbyt wysoką kwasowością soków i moszczów. Optymalna kwasowość wina powinna wynosić 6-9 g/L. Metodą obniżania kwasowości jest rozcieńczanie wodą, jednak często zbyt duży dodatek wody powoduje utratę aromatów i …

od 4,23 Najbliżej: 4,5 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Redukwas regulator kwasowości Węglan Wapnia W Polsce winiarze borykają się często ze zbyt wysoką kwasowością soków i moszczów. Optymalna kwasowość wina powinna wynosić 6-9 g/L. Metodą obniżania kwasowości jest rozcieńczanie wodą, jednak często zbyt duży dodatek wody powoduje utratę aromatów i smaku. Redukwas neutralizuje kwasy obecne w owocach, obniża kwasowość o maks. 2 g/L. Istotne cechy: • Gramatura 15 g • Na 10-20 L moszczu • 6,7 g na 10 L moszczu obniża kwasowość o 1 g/L Sposób użycia: Redukwas wymieszaj w 100 ml wody, dodaj do moszczu lub wina, dokładnie wymieszaj. Po dobie moszcz zlej znad utworzonego osadu. Nie przekraczaj dawki 15 g na 10 L moszczu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Browin