Basilur Strawberry & Raspberry 20x1,8g Wrocław

Znamy sekret najlepszej herbaty! Oferujemy tradycyjne mieszanki łączące w sobie innowacyjne doznania smakowe. Nasze wieloletnie doświadczenie, wiedzę co do projektowania, mieszania i pakowania herbaty przekształciliśmy w gamę niepowtarzalnych produktów, które wchodzą w skład kolekcji cenionych na …

od 14,09 Najbliżej: 8,7 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Znamy sekret najlepszej herbaty! Oferujemy tradycyjne mieszanki łączące w sobie innowacyjne doznania smakowe. Nasze wieloletnie doświadczenie, wiedzę co do projektowania, mieszania i pakowania herbaty przekształciliśmy w gamę niepowtarzalnych produktów, które wchodzą w skład kolekcji cenionych na całym świecie. Basilur Tea to ekskluzywna herbata najwyższego gatunku. Producent na Sri Lance eksportuje swoje mieszanki aż do 75 państw i ideą, której przyświeca całe przedsięwzięcie, jest dostarczanie starannie dobranych herbat najwyższej jakości. Mieszanki są owocem perfekcyjnego procesu produkcji, w którym łączy się troskę o każdy walor produktu i każdy szczegół opakowania. Zapraszamy! STRAWBERRY & RASPBERRY w saszetkach kopertowanych 25 x 1,8 g Susz owocowy o składzie: hibiskus, dzika róża, pomarańcza, bazylia oraz naturalny aromat truskawki, maliny i owoców tropikalnych. Nie zawiera kofeiny! Polecany zarówno dzieciom, jak i kobietom w ciąży i karmiącym mamom. Nasze napary owocowe to suszone kwiaty, zioła i kandyzowane owoce, występujące w rozmaitych mieszankach. Można je spożywać zarówno na gorąco, jak i na zimno! Nr katalogowy: 71406 EAN13: 4792252933354 Liczba saszetek: 25 Saszetki pakowane oddzielnie, tak by zachować pełną świeżość w każdej filiżance. Masa netto: 25 x 1,8 = 45 g Wymiary opakowania: 8 x 7 x 13 cm Składniki: hibiskus (49,35%) z naturalnym dodatkiem dzikiej róży (30,52%), pomarańczy (6,49%), bazylii (2,60%) oraz naturalnym aromatem truskawki (6,49%), maliny (2,30%) i owoców tropikalnych (2,25%). Kraj pochodzenia: Sri Lanka Właściwości zdrowotne i wartości odżywcze poszczególnych składników: 1. Hibiskus, zwany czerwonym złotem faraonów, obfituje w substancje o działaniu leczniczym – związki fenolowe, pochodne triterpenów, fitosterole, flawonoidy, polisacharydy. Flawonoidy, w tym antocyjany, mają właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Istnieją badania wskazujące że wyciąg z hibiskusa może pomóc w zwalczaniu komórek nowotworowych. Oczywiście dzięki zawartości flawonoidów hibiskus chroni też przed infekcjami. Ponadto polisacharydy wykazują działanie immonomodulujące – tworzą barierę ochronną wokół zmienionych zapalnie komórek, dzięki czemu infekcja nie rozprzestrzenia się. Jakby tego było mało hibiskus zawiera także sporą ilość witaminy C! 2. Zawarte w skórce pomarańczy olejki eteryczne działają odchudzająco, wzmacniają odporność, opóźniają proces starzenia, obniżają poziom glukozy i cholesterolu we krwi, poprawiają nastrój. 3. Owoce dzikiej róży zawierają 40 razy więcej witaminy C niż cytrusy! W dodatku zawierają także sporo żelaza (łatwo przyswajalnego ze względu na obecność witaminy C). Są wartościowym źródłem karotenoidów, flawonoidów, kwasów organicznych, garbników oraz pektyn. 4. Truskawka jest źródłem witaminy A, B, C, K, B3 i biotyny. 5. Malina dostarcza witamin, zwłaszcza witaminy C. Działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Aktywizuje system immunologiczny. Pomaga zwalczać infekcje zarówno bakteryjne jak i wirusowe. Sposób parzenia na gorąco Torebkę naparu zalać gorącą wodą o temperaturze 95°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 10 minut. Parzyć pod przykryciem. Sposób przygotowania na zimno (cold brew) Metoda parzenia na zimno to świetna alternatywa dla tradycyjnego przygotowywania herbat. Napar uzyskany tym sposobem, oprócz tego, że będzie delikatniejszy, może zaskoczyć wachlarzem zupełnie innych smaków. Jak to zrobić? Dwie-trzy torebki herbaty wkładamy do dzbanka i zalewamy zimną lub nawet lodowatą wodą, po czym odkładamy do lodówki lub w inne chłodne miejsce. Możemy także przygotować to w sposób ekspresowy: odkręcamy butelkę wody, do środka wrzucamy jedną torebkę herbaty, zakręcamy i odkładamy do lodówki. Napar powinien pozostać w lodówce od 2 do 6 godzin. W ten sposób przygotujemy sobie orzeźwiający napój na wynos, który będzie znacznie zdrowszy od napojów typu ice tea ze sklepowych półek.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Basilur
Gatunek
  • Herbaty owocowe
Forma
  • Ekspresowe
Kraj pochodzenia
  • Sri Lanka
Waga (g)
  • 36
Cechy
  • Produkt ekologiczny
Certyfikat
  • Rolnictwo Ekologiczne