Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Krupniok Śląski 100G Wrocław

Przyprawa do Krupnioku Śląskiego 100g Przyprawa do Krupnioku Śląskiego Skład: cebula, pieprz czarny, czosnek, majeranek, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy max 7%, sól spożywcza niejodowana, ziele angielskie, maltodekstryna Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu …

od 7,30 Najbliżej: 4,5 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Przyprawa do Krupnioku Śląskiego 100g Przyprawa do Krupnioku Śląskiego Skład: cebula, pieprz czarny, czosnek, majeranek, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy max 7%, sól spożywcza niejodowana, ziele angielskie, maltodekstryna Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu krupnioku śląskiego Masa netto: 100g Produkt może zawierać: gorczycę, seler i sezam. Gotowa mieszanka przyprawowa do krupnioku śląskiego z dominującą nutą pieprzu, majeranku oraz ziela angielskiego. DAWKOWANIE: 12 g na 1 kg farszu lub wg uznania. Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1231 kJ/ 292 kcal, Tłuszcz: 2,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g, Węglowodany 48g, w tym cukry 3,7g, Błonnik 16g, Białko 12g, Sól 5,9g Receptura wyrobu - Kaszanka Przykładowa receptura na 10 kg surowca I Surowiec Kasza jęczmienna - parzona 1,5 kg Kasza gryczana - parzona 0,5 kg Skórki wieprzowe - gotowane 2,0 kg Ośrodki wieprzowe - gotowane 2,0 kg Mięso z głów - gotowane 2,0 kg Wątroba - gotowana 2,0 kg II Przyprawy i materiały pomocnicze Sól 0,15 – 0,19 kg Przyprawa KRUPNIOK ŚLĄSKI 0,15 kg Hemoglobina (krew suszona) 0,2- 0,25 kg Materiały pomocnicze: - Jelita wieprzowe 28 - 32 mm Sposób przygotowania 1. Gotowanie surowców surowce mięsne gotujemy w niewielkiej ilości wody do miękkości, kaszę wsypujemy do wrzącego rosołu i gotujemy się do stanu półmiękkiego. 2. Rozdrabnianie Skórki wieprzowe, ośrodki wieprzowe, mięso z głów rozdrabniamy na siatce 3- 5 mm. Wątrobę kroimy w kostkę 1:1 cm 3. Mieszanie Do rozdrobnionych składników dodajemy sól, przyprawę KRUPNIOK ŚLĄSKI, hemoglobinę i mieszamy do równomiernego wymieszania składników. Podczas mieszania można dodać trochę rosołu. 4. Nadziewanie Nadziewać w jelita wieprzowe kaliber 28 - 32 mm 5. Parzenie W temp. 80- 85 'C do osiągnięcia wewnątrz temp. 70- 72 'C. 6. Studzenie Studzenie zimną wodą Przyprawa do Krupnioku Śląskiego 100g PAKOWANIE: Przyprawy konfekcjonujemy sami dbając o zachowanie najwyższych standardów jakości. Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością. Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numeru partii oraz kraju pochodzenia danego produktu. Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aromatyczne przyprawy
Waga (g)
  • 100

Opinie Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Krupniok Śląski 100G Wrocław

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 2 opinie
  • g...6
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • a...0
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.