Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiełbasy Żywieckiej 100G Wrocław

4,94
9 opinii

Przyprawa do Kiełbasy Żywieckiej 100g Przyprawa do Kiełbasy Żywieckiej Skład: pieprz czarny, czosnek, aromaty (zawiera soją i produkty pochodne), glukoza, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy max 10% i rybonukleotydy disodowe 0,036%, sól spożywcza niejodowana, imbir, przeciwutleniacz - …

od 9,80 Najbliżej: 4,5 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Przyprawa do Kiełbasy Żywieckiej 100g Przyprawa do Kiełbasy Żywieckiej Skład: pieprz czarny, czosnek, aromaty (zawiera soją i produkty pochodne), glukoza, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy max 10% i rybonukleotydy disodowe 0,036%, sól spożywcza niejodowana, imbir, przeciwutleniacz - askorbinian sodu, cebula, substancja przeciwzbrylająca - dwutlenek krzemu max 1% Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu kiełbasy żywieckiej Masa netto: 100g Produkt może zawierać: gorczycę, seler i sezam. Mieszanka przypraw naturalnych skomponowanych do produkcji kiełbasy żywieckiej Mieszanka zawiera wszystkie potrzebne przyprawy, w tym pieprz, czosnek oraz cebula DAWKOWANIE: 8-10 g na 1 kg farszu lub wg uznania. Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1101 kJ/ 261 kcal, Tłuszcz: 1,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8g, Węglowodany 48g, w tym cukry 13g, Błonnik 9,8g, Białko 13g, Sól 10,3g Receptura wyrobu - Kiełbasa Żywiecka Przykładowa receptura na 10 kg surowca I Surowiec Wieprzowina kl. I z szynki 4,0 kg Wieprzowina kl. II A 2,0 kg Wieprzowina kl. II B 3,0 kg Wołowina kl. II 1,0 kg II Przyprawy i materiały pomocnicze 1) Peklosól 180g 2) Przyprawa Żywiecka 100g lub według uznania 3) Zimna woda 0,25 l. II. Materiały pomocnicze Osłonki białkowe o średnicy fi 65 mm 1. Peklowanie Poszczególne klasy mięs drobno pokroić, wymieszać z peklosolą i odstawić na 1 dobę w chłodne miejsce. 2. Rozdrabnianie Wieprzowina kl. I z szynki rozdrabniamy sitko o otworach fi 16 Wieprzowina kl. II A rozdrabniamy sitko o otworach fi 10 Wieprzowina kl. II B rozdrabniamy sitko o otworach fi 5 Wołowina kl. II rozdrabniamy sitko o otworach fi 3 3. Mieszanie Mięso wołowe kl. II wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę dodając stopniowo wodę. Następnie dodajemy pozostałe klasy mięs i wszystko razem mieszamy dodając przyprawę Żywiecka. 4. Nadziewanie Nadziewać w osłonki białkowe, formując batony o długości 20- 25 cm. 5. Osadzanie Odstawiamy na dwie godziny. 6. Wędzenie Wędzimy ciepłym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy. 7. Parzenie W temp. 75- 80 st.C do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 70- 72 st.C 8. Studzenie Schładzamy powietrzem 9. Wędzenie Zimnym dymem Przyprawa do Kiełbasy Żywieckiej 100g PAKOWANIE: Przyprawy konfekcjonujemy sami dbając o zachowanie najwyższych standardów jakości. Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością. Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numeru partii oraz kraju pochodzenia danego produktu. Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aromatyczne przyprawy
Rodzaj
  • Przyprawy do mięs
Waga (g)
  • 100

Opinie Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiełbasy Żywieckiej 100G Wrocław

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,94 na podstawie 9 opinii
  • r...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Produkt bardzo dobrej jakości
  • z...0
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    jeszcze nie użyty
  • s...4
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Smak wysmienity
  • s...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • o...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.