Sapori d'Italia + CD Woźniki

Sapori d'Italia to kulinarna wędrówka po kraju słynącym z makaronów, oliwek i wina ujęta w formie praktycznego elementarza wiedzy na temat tej wyśmienitej i jedynej w swoim rodzaju kuchni. Celem książki jest przedstawienie osobom uczącym się języka włoskiego bogatej kultury kulinarnej Włoch wraz z …

od 65,90 Najbliżej: 43 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Sapori d'Italia to kulinarna wędrówka po kraju słynącym z makaronów, oliwek i wina ujęta w formie praktycznego elementarza wiedzy na temat tej wyśmienitej i jedynej w swoim rodzaju kuchni. Celem książki jest przedstawienie osobom uczącym się języka włoskiego bogatej kultury kulinarnej Włoch wraz z zestawem użytecznych informacji na temat specyfiki włoskich artykułów spożywczych i posiłków oraz kultury ich spożywania, przy jednoczesnym zaoferowaniu praktycznej nauki języka włoskiego na poziomach A2-B2. Książka przybliża czytelnikowi najpopularniejsze dania, zwyczaje żywieniowe, tradycje regionalne oraz popularne specjały, dzięki którym włoska kuchnia wzbudza tak wielki zachwyt na całym świecie. Treści te prezentowane są w kontekście autentycznych sytuacji komunikacyjnych, dzięki czemu osoba korzystająca z książki ma możliwość poznawania żywej i prawdziwej kultury kulinarnej półwyspu Apenińskiego, w tym upodobań i gustów Włochów oraz znaczenia jakie w życiu mieszkańców Italii odgrywa jedzenie. POZIOM TRUDNOŚCI JĘZYKOWEJ: Książka oferuje możliwość rozwijania znajomości języka włoskiego poziomach trudności od A2 do B2 realizując wybrane cele językowe ze szczególnym uwzględnieniem ludycznych i komunikacyjnych metod poznawania słownictwa, wyrażeń idiomatycznych i gramatyki. ZASTOSOWANIE: Dzięki swojemu uniwersalnemu charakterowi i łatwości zastosowania książka może stanowić atrakcyjne urozmaicenie dowolnego kursu nauczania języka i kultury włoskiej na poziomach od A2 do B2. Z powodzeniem może być ona wykorzystywana również jako podręcznik bazowy na kursach języka i gastronomii włoskiej (kursy dla kelnerów, kucharzy i restauratorów). BUDOWA KSIĄŻKI: Książka podzielona jest na dziesięć jednostek tematycznych. W ramach każdej jednostki poszczególne sekcje językowe skonstruowane są w sposób interaktywny i funkcjonalny umożliwiający natychmiastowe praktyczne zastosowanie poznanych słówek i struktur językowych. Ponadto każdej lekcji towarzyszy kilkuminutowy materiał wideo prezentujący sposoby przygotowania typowych włoskich potraw i napojów. Osoby korzystające z książki otrzymują dzięki temu możliwość nabycia praktycznej umiejętności samodzielnego przyrządzenia i skosztowania dań kuchni włoskiej. Sapori d'Italia. Książka + CD. Lingua e civilta italiane attraverso la gastronomia. Nowa edycja "Sapori d'Italia" to wyjątkowa publikacja, która łączy naukę języka włoskiego z odkrywaniem bogactwa włoskiej kultury kulinarnej. Dzięki tej książce oraz dołączonemu CD, czytelnicy mają szansę na naukę języka w kontekście fascynujących tradycji gastronomicznych Włoch. Dla kogo jest ta książka? Uczniowie i studenci uczący się języka włoskiego Osoby pragnące zgłębić włoską kulturę i kuchnię Nauczyciele języka włoskiego poszukujący inspirujących materiałów dydaktycznych Miłośnicy podróży do Włoch i włoskiej kuchni Co zyskasz dzięki tej publikacji? Praktyczna nauka języka: Ucz się włoskiego poprzez autentyczne teksty i dialogi związane z gastronomią. Wgląd w kulturę: Poznaj włoskie tradycje kulinarne i regionalne specjały, które wzbogacą Twoją wiedzę o Włoszech. Multimedialne wsparcie: Korzystaj z dołączonego CD, które ułatwia naukę wymowy i słuchu. Interaktywne podejście: Angażujące ćwiczenia i zadania, które rozwijają umiejętności językowe w praktyczny sposób. Kluczowe tematy i obszary Włoska kuchnia i jej regionalne różnorodności Tradycje kulinarne Włoch Język włoski w kontekście gastronomicznym Interakcja między językiem a kulturą Ćwiczenia językowe i praktyczne zastosowanie O Wydawcy ELI & ET TOI – renomowane wydawnictwo specjalizujące się w publikacjach edukacyjnych, które łączą naukę języków obcych z kulturą i sztuką, oferując innowacyjne materiały dla uczniów i nauczycieli.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Wybrani autorzy
  • Praca zbiorowa
Wybrane wydawnictwa
  • ELI
Okładka
  • Miękka
Rok wydania
  • 2016
Rodzaj
  • Pomoce audio
ISBN
  • 9788853621177