Zdjęcie Pnos Nasiona Na Kiełki Gorczyca Czarna 25g - Wołów

Pnos Nasiona Na Kiełki Gorczyca Czarna 25g Wołów

Kiełki gorczycy czarnej charakteryzują się ostrym wyrazistym smakiem i aromatem oraz szybkim wzrostem. Gorczyca czarna zawiera w swoim składzie większą ilość niż pozostałe gatunki gorczycy, fitoncydów o właściwościach bakteriobójczych oraz witaminy B2 wzmacniającej procesy odpornościowe w …

Ostatnia znana cena: 2,40 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Podobne produkty nowe i używane

Opis

Kiełki gorczycy czarnej charakteryzują się ostrym wyrazistym smakiem i aromatem oraz szybkim wzrostem. Gorczyca czarna zawiera w swoim składzie większą ilość niż pozostałe gatunki gorczycy, fitoncydów o właściwościach bakteriobójczych oraz witaminy B2 wzmacniającej procesy odpornościowe w organizmie. Zawierają także błonnik oraz saponiny, flawonoidy i roślinne hormony, korzystnie reguluje pracę całego organizmu i cyrkulację krwi. Polecane szczególnie do pikantnych potraw, sałatek, do świeżych serów i na kanapki. Same nasiona mogą także służyć jako przyprawa do ogórków konserwowych i do domowego wyrobu musztardy. Przygotowanie kiełków: Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Toraf
Typ rośliny
  • Gorczyca