Piec konwekcyjno-parowy 600x669x500 mm, 3,45 kW | UNOX, Bakerlux Shop.Pro Arianna Led Wolbrom

Wyposażony w funkcje umożliwiające upieczenie nawet najdelikatniejszych i najbardziej wymagających produktów, takich jak mrożone produkty z ciasta francuskiego lub duże zamrożone bochenki chleba. Możliwość sterowania komorą wzrostową BAKERLUXSHOP.Pro™ z panelu sterowania pieca umożliwia ustawienie …

od 6 309,90 Najbliżej: 45 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Wyposażony w funkcje umożliwiające upieczenie nawet najdelikatniejszych i najbardziej wymagających produktów, takich jak mrożone produkty z ciasta francuskiego lub duże zamrożone bochenki chleba. Możliwość sterowania komorą wzrostową BAKERLUXSHOP.Pro™ z panelu sterowania pieca umożliwia ustawienie urządzeń w kolumnie i stworze niepełnego stanowiska piekarniczego na bardzo małej powierzchni. nawilżanie komory STEAM.Plus osuszanie komory DRY.Plus pojemność: 4 460×330 odległość między półkami 75 mm oświetlenie LED 3 etapy obróbki 99 programów 12 programów szybkiego dostępu 2 prędkości wentylatora TRYBYPIECZENIA Pieczenie konwekcyjne (30°C – 260°C) Pieczenie konwekcyjne + wilgotność (48°C – 260°C) Maksymalna temperatura wstępnego nagrzewania komory – 260°C **EFFICIENT.Power* - zapewnia maksymalną prędkość wzrostu temperatury. 300 sekund wystarczy, aby z 60°C przejść do 260°C. Zastosowanie szyby z powłoką o niskiej przepuszczalności razem ze skuteczną izolacją gwarantuje wysoką oszczędność energii. Najlepsza wydajność pracy w cyklu konwekcyjnym została potwierdzona certyfikatem ENERGYSTAR. ZAAWANSOWANE I AUTOMATYCZNEPROGRAMYOBRÓBKI Kroki pieczenia – 3 Programy szybkiego dostępu: 12 Programy: 99 OBIEGPOWIETRZA W KOMORZEPIECA Technologia AIR.Plus: - wentylatory automatycznie zmieniające kierunek obrotów - 2 prędkości pracy wentylatorów - Idealna dystrybucja powietrza i ciepła w komorze pieca, tak aby uzyskać jednolite rezultaty w każdym miejscu blachy wypiekowej. Dzięki technologii AIR. Plus, po zakończeniu pieczenia poddane obróbce produkty spożywcze będą miały równomierny kolor powierzchni, a ich spójność i konsystencja pozostaną nienaruszone przez wiele godzin po zakończeniu pieczenia. ZARZĄDZANIEPOZIOMEMWILGOTNOŚCI W KOMORZEPIECA * Technologia STEAM.Plus:* - ustawienia poziomu wilgotności w komorze pieca od 20-40-60-100% - pozwala szybko wytworzyć parę w komorze pieca w temperaturze 90°C i utrzymywać ją aż do 260°C. Zastosowanie pary podczas pieczenia produktów mrożonych umożliwia uzyskanie złocistej skórki. Możliwość ustawienia poziomu wilgotności od 20-40-60-100%. Para wytwarzana jest za pomocą natrysku na grzałkę pieca. Dzięki temu mamy pewność, że unikniemy kosztownych napraw bojlera. Technologia DRY.Plus: - szybkie usunięcie wilgotności z komory - Podczas pieczenia produktów drożdżowych lub na zakwasie, obecność wilgoci podczas końcowych etapów obróbki może negatywnie wpłynąć na osiągnięcie pożądanego rezultatu. Technologia DRY.Plus usuwa wilgotne powietrze z komory pieca, likwidując zarówno wilgoć uwalnianą przez poddawane obróbce produkty, jak i tę generowaną przez system STEAM.Plus przy poprzednim etapie pieczenia. Technologia DRY.Plus wspiera zatem prawidłowe formowanie wewnętrznej struktury produktu, gwarantując jednocześnie doskonałą konsystencję, która pozostaje taka sama nawet kilka godzin po zakończeniu pieczenia. USTAWIANIEURZĄDZEŃ W KOLUMNACH Technologia MAXI.LINK: - umożliwia ustawianie urządzeń w kolumnach, jedno urządzenie na drugim IZOLACJATERMICZNA I BEZPIECZEŃSTWO Technologia Protek.SAFE™: - maksymalna wydajność cieplna i bezpieczeństwo pracy - Zatrzymuje wentylatory gdy drzwi pieca są otwarte w celu ograniczenia strat energii OTWIERANIEDRZWI Manualne otwieranie pionowe (z góry do dołu) Manualne otwieranie drzwi (od prawej do lewej) FUNKCJEDODATKOWE Wstępne nagrzewanie komory aż do 260 °C może być ustawione w każdym programie Wyświetlanie pozostałego czasu oraz nazwy wykorzystywanego programu Praca ciągła «INF» Wyświetlanie ustawionej temperatury oraz temperatury w komorze pieca, wilgotności i prędkości wentylatora Temperatura mierzona w jednostkach °C lub °F SZCZEGÓŁYTECHNICZNE Prowadnice do blach w kształcie L (jedynie w piecach Camilla i Vittoria) Prowadnice wykonane ze stali nierdzewnej (jedynie w piecach Elena i Rossella) Prowadnice wykonane ze stali nierdzewnej z systemem zabezpieczającym przed odkształcaniem się blach Uszczelniony panel sterowania zabezpieczony przed dostępem pary wodnej (IPX4) Niska waga – bardzo wytrzymała konstrukcja z zastosowaniem innowacyjnych materiałów Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa Otwierana wewnętrzna szyba ( piece z drzwiami otwieranymi od lewej do prawej) Otwierana wewnętrzna szyba (piece otwierane z góry na dół)

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • UNOX
Model
  • 9041365
Rodzaj
  • Piece konwekcyjno parowe
Kolor
  • Czarne
Szerokość
  • 600 mm
Waga
  • 39 kg