Procesy technologiczne w gastronomii. Technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Zeszyt ćwiczeń. Część 1 Wolbórz

4,89
14 opinii

Procesy Technologiczne w Gastronomii. Część 1. Gastronomia. Kwalifikacja T.6. Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych. Ćwiczenia Zeszyt ćwiczeń omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania, …

od 57,99 Najbliżej: 35 km

Liczba ofert: 7

Oferta sklepu

Opis

Procesy Technologiczne w Gastronomii. Część 1. Gastronomia. Kwalifikacja T.6. Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych. Ćwiczenia Zeszyt ćwiczeń omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania, przygotowywania i wydawania potraw. Wyjaśnia też znaczenie słów i terminów stosowanych w gastronomii. Cenne wskazówki, ćwiczenia i pytania kontrolne pomogą sprawdzić się w czasie przygotowań do egzaminu praktycznego, a także pobudzą kreatywność. Naukę ułatwią liczne zdjęcia prezentujące sprzęt kuchenny i gotowe potrawy. Wydanie 2022 wzbogacone o nowe terminy w słowniku podstawowych terminów kulinarnych, metodę sous-vide, konfitowanie, sitr-fry wraz z ćwiczeniami i wskazówkami praktycznymi, zastosowanie techniki Pacojet przy szykowaniu potraw słodkich (sorbety) i wytrawnych (puree), mikrozioła, ich rodzaje i zastosowanie, ćwiczenia z wykonywania mieszanek przypraw – garam masala, curry, przyprawa 5-smaków, zastosowanie kwiatów jadalnych w kuchni, potrawy z warzyw korzeniowych, np. gratin selerowe, puree z selera i pietruszki, sporządzanie potraw z warzyw strączkowych – humusy, pasta z białej fasoli, przygotowywanie konfitowanego żółtka i jego zastosowanie w potrawach, rodzaje makaronów przemysłowych, przepisy uzupełniające (niezwiązane z powyższymi tematami) – sałatka nicejska, kaszotto wegańskie. Polecamy również Sporządzanie Potraw I Napojów. Część 1. Kwalifikacja TG.07. Technologie Produkcji Cukierniczej. Wyroby Cukiernicze. Część 1. Kwalifikacja. BHP W Branży Gastronomicznej. Podręcznik Do Kształcenia Zawodowego.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Iwona Namysław, Lidia Górska
Wybrane wydawnictwa
  • REA
Okładka
  • Miękka
Format
  • 17,6x25 cm
Rok wydania
  • 2008
Ilość stron
  • 399
Szkoła
  • Szkoła podstawowa
Przedmiot
  • Przedmioty zawodowe
Rodzaj
  • Zbiory zadań, testów
  • Tradycyjne podręczniki
Język oryginału
  • Polski
ISBN
  • 9788302148286

Opinie Procesy technologiczne w gastronomii. Technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Zeszyt ćwiczeń. Część 1 Wolbórz

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,89 na podstawie 14 opinii
  • zegarek1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Produkt godny polecenia:)
    • bardzo dobry
  • Aga
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Opłacało się czekać na tę pozycję, bo jest bardzo pomocna.
  • f...2
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Wszystko jak należy. Polecam
  • t...6
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    bardzo przydatny produkt
  • b...5
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super sprzedawca