Procesy tech. w gastr. Kwal. T.6 ćw cz. 2 REA-WSiP Wisła

Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja HGT.02. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Przygotowanie i wydawanie dań. Część 2 Procesy technologiczne w gastronomii. Część 2 Zeszyt ćwiczeń obejmuje tematy dotyczące sporządzania zup, sosów gorących, ciast, …

od 68,40 Najbliżej: 27 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja HGT.02. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Przygotowanie i wydawanie dań. Część 2 Procesy technologiczne w gastronomii. Część 2 Zeszyt ćwiczeń obejmuje tematy dotyczące sporządzania zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów oraz napojów. Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi oraz żywnością wygodną i funkcjonalną. Szatę graficzną książki uatrakcyjnia bogaty materiał ilustracyjny, który stanowi dodatkowe źródło informacji oraz ułatwia zrozumienie przekazywanych w podręczniku treści. Ponadto uczeń znajdzie w zeszycie zbiór receptur niezbędnych do szlifowania umiejętności praktycznych. Wydanie 2022 wzbogacone o nowe przepisy na: - zupy kremy, np. brokułowa, pomidorowa, - sosy, np. sos bearnaise, beurre blanc, - ciasta, np. crumble z jabłkami, tarta z pomidorkami, muffinki piernikowe, - ciasta bezowe, np. beza włoska, beza szwajcarska, - dania z mięs, np. boczek orientalny, schab sous-vide, rostbef konfitowany, rosół z królika, - potrawy stir fry, np. krewetki stir fry z makaronem ryżowym - potrawy z ryb, np. łosoś gravlax - potrawy z owoców morza, np. bisque z krewetek, - potrawy z drobiu metodą sous-vide i konfitowane, np. filet z kurczaka sous-vide, konfitowane udko kaczki. Wydanie 2022 wzbogaciło zeszyt ćwiczeń również o rodzaje steków i nowoczesne techniki gotowania – potrawy z ryb metodą sous-vide, kuchnia tajska, kuchnia indyjska, kuchnia chińska, kuchnia japońska, ale również o metody dekoracji (np. żelowanie owoców, dekorowanie marcepanem). Wydawca: WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne Autor: Iwona Namysław,Lidia Górska Oprawa: miękka ISBN: 9788302152573 Strony: 488 Rozmiar: 170x240 9788302152573;543937

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Lidia Górska, Iwona Namysław
Wybrane wydawnictwa
  • WSiP
Okładka
  • Miękka
Rok wydania
  • 2017
Ilość stron
  • 488
ISBN
  • 9788302152573