Palestyna. Książka kucharska Wisła

4,83
3 opinie

Palestyna. Książka kucharska Autor: Sami Tamimi, Tara Wigley Wydawnictwo: Filo Rok wydania: 2021.0000 Przedmiot nauczania: Nie dotyczy Poziom nauczania: Nie dotyczy ISBN: 9788362903580 Przenikanie wpływów kulturowych z Azji, Afryki i Europy oraz korzystne warunki dla upraw sprawiły, że kuchnię …

od 66,49 Najbliżej: 21 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Palestyna. Książka kucharska Autor: Sami Tamimi, Tara Wigley Wydawnictwo: Filo Rok wydania: 2021.0000 Przedmiot nauczania: Nie dotyczy Poziom nauczania: Nie dotyczy ISBN: 9788362903580 Przenikanie wpływów kulturowych z Azji, Afryki i Europy oraz korzystne warunki dla upraw sprawiły, że kuchnię Palestyny charakteryzuje niespotykane bogactwo smaków, zapachów i kolorów. Daj się zaprosić na kulinarną podróż! Kuchnię Palestyny charakteryzuje wielkie bogactwo zróżnicowanych smaków, a tradycyjny sposób ucztowania obejmuje smakowanie kilku, kilkunastu czy nawet kilkudziesięciu potraw w ramach jednego posiłku. Uczta w gronie rodziny czy przyjaciół to ważny obyczaj, a waga przywiązywana do sztuki kulinarnej jest ogromna. Wszystko to sprawia, że "Palestyna. Książka kucharska" autorstwa uznanego londyńskiego szefa kuchni palestyńskiego pochodzenia, Samiego Tamimi, oraz Tary Wigley jest kopalnią pomysłów do wykorzystania w Twojej kuchni. Wśród przepisów szczególną uwagę zwracają różnego rodzaju przystawki i dodatki, które zachwycają prawdziwą feerią barw, a także bliskowschodnie łakocie, na których widok ślina sama zbiera się w ustach. Autorzy nie ograniczają się jednak tylko do tradycyjnych, klasycznych przepisów. Oferują też swoje własne interpretacje, czerpiąc z kuchni palestyńskiej inspiracje i rozwijając je w zaskakujących kierunkach. Ponadto opisują historię kuchni palestyńskiej, składniki, które decydują o jej charakterze, oraz rolę, jaką kulinaria pełnią w kulturze. Autorami tej wspaniałej książki kucharskiej są Sami Tamimi oraz Tara Wigley. Sami Tamimi jest szefem kuchni pochodzenia palestyńskiego pracującym w Londynie. Razem z Yotamem Ottolenghim, z którym prowadzi restauracje i delikatesy, jest autorem popularnej książki "Jerozolima. Książka kucharska" z 2012 roku, wyróżnionej wieloma nagrodami dla najlepszej książki kucharskiej. Tara Wigley od 2011 współpracuje z Tamimim i Ottolenghim, zajmując się pisaniem o kuchni i kulinariach, w tym testowaniem i spisywaniem przepisów publikowanych między innymi w książkach, ale także w gazetach "Guardian" i "New York Times".

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Tamimi Sami, Wigley Tara
Wybrane wydawnictwa
  • Filo
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2020
Ilość stron
  • 352
Tematyka
  • Sławni kucharze: Nigella Lawson
ISBN
  • 9788362903580

Opinie Palestyna. Książka kucharska Wisła

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,83 na podstawie 3 opinie
  • l...q
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Piękne wydanie, wspaniała treść i zawartość książki. Super!
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Jestem Bardzo zadowolona.
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
  • B...0
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super. Tego szukałem !!!
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania