Kohersen Chef Elegance Ebony wood 21,6 cm Wisła

4,83
3 opinie

Kohersen Chef Elegance Ebony wood  21,6 cm  Kolekcja Elegance EBONY WOOD Poznaj kolekcję noży, które dodadzą blasku każdej kuchni i sprawią, że przygotowanie nawet najprostszych posiłków stanie się prawdziwym rytuałem. Niezwykle ostre, dobrze wyważone, wykonane ze stali nierdzewnej o …

od 349,99 Najbliżej: 2,7 km

Liczba ofert: 16

Oferta sklepu

Opis

Kohersen Chef Elegance Ebony wood  21,6 cm  Kolekcja Elegance EBONY WOOD Poznaj kolekcję noży, które dodadzą blasku każdej kuchni i sprawią, że przygotowanie nawet najprostszych posiłków stanie się prawdziwym rytuałem. Niezwykle ostre, dobrze wyważone, wykonane ze stali nierdzewnej o wysokiej twardości, z pięknym wzorem damasceńskim i rękojeścią z afrykańskiego drewna hebanowego. Noże z kolekcji Elegance EBONY WOOD docenią zarówno profesjonalni kucharze, jak i każdy, kto wie, jak ważny dla komfortu jest wybór właściwego narzędzia. Nóż szefa kuchni (chef knife) Przeznaczenie:wszechstronne zastosowanie, do cięcia, siekania, porcjowania mięsa, ryb, warzyw, owoców i ziół. Długość: 337 mm Waga: 245 g Ostrze Materiał: stal damasceńska 10Cr15CoMoV Ilość warstw: 67 Twardość: 60 (+/-1) HRC Wzór na ostrzu: Raindrop Krawędź tnąca: 210 mm Szerokość: 53 mm Grubość: 2 mm Typ ostrzenia: szlif dwustronny, symetryczny Rękojeść Materiał: afrykańskie drewno hebanowe Długość: 121 mm Ostrze, które sprosta Twoim oczekiwaniom Najwyższej jakości nierdzewna stal damasceńska została dopracowana w każdym calu, a dzięki ręcznej obróbce masz pewność, że każde ostrze spełnia wysokie standardy precyzji. Ręczne polerowanie pozwala wydobyć piękny wzór damastu, a ręczne ostrzenie sprawia, że krawędź ostrza osiąga doskonały profil i gładkość. Rękojeść, która staje się przedłużeniem dłoni Ręcznie polerowana, elegancka rękojeść z afrykańskiego drewna hebanowego została odpowiednio wyprofilowana, aby zapewnić komfort użytkowania. Jest ergonomiczna i nie ślizga się. Pozostaje ciepła i gładka w dotyku. Rdzeń rękojeści stanowi jeden element z ostrzem (typ rękojeści: full tang), a dodatkowo drewniana konstrukcja została wzmocniona nitami, by zapewnić jeszcze większą trwałość i stabilność. Elegancja w każdym szczególe Noże z kolekcji Elegance EBONY WOOD to wyjątkowe instrumenty, które zasługują na wyjątkową oprawę, dlatego każdy z nich został umieszczony w luksusowym futerale, wyłożonym miękkim tworzywem. Stal damasceńska i jej właściwości Stal damasceńska jest znana i ceniona ze względu na cechy, które wyróżniają ją spośród innych rodzajów stali. Sposób jej produkowania i obróbki pozwala nie tylko na osiągnięcie parametrów, które czynią ją trwałą i odporną na uszkodzenia, a przy tym niebywale ostrą, ale również wyjątkowo piękną. Oryginalne wzory na klindze powstają podczas polerowania ostrza o wielowarstwowej budowie. Dzięki odpowiedniemu składowi chemicznemu zalicza się do stali nierdzewnych i nie ulega korozji.   Noże Kohersen z kolekcji Elegance EBONY WOOD powstają z 67-warstwowej, wysokowęglowej stali damasceńskiej (10Cr15CoMoV) o twardości 60 (+/-1) HRC (w skali Rockwella). Jest to jedna z najlepszych stali nierdzewnych używanych do produkcji noży do użytku profesjonalnego i domowego. Jej skład chemiczny zapewnia wyjątkowe właściwości ostrza, które docenisz w codziennym użytkowaniu. Jak ostrzyć nóż za pomocą kamienia? Ostrzenie wstępne (szlifowanie): kamień o gradacji 1000 Wykończenie (polerowanie): kamień o gradacji 6000 1.Przed użyciem namocz osełkę pod wodą na 5 minut, aby całkowicie wchłonęła wodę 2. Połóż nóż stabilnie na kamieniu i wypoleruj go zgodnie z kątem ostrza. Można polerować nóż przeciągając po kamieniu ostrze w górę i w dół. 3. Najpierw użyj szorstkiego kamienia o gradacji 1000, aby wyszlifować wstępnie krawędź ostrza. 4. Następnie, dla uzyskania większej ostrości użyj kamienia o gradacji 6000, polerując przez 5-20 minut, w zależności od rodzaju stali. Jak ostrzyć nóż za pomocą ostrzałki bagnetowej (musaka)?  1. Trzymając rękojeść bagnetu lewą ręką, połóż go na płaskim stole i przytrzymaj nóż prawą ręką. 2. Przyłóż ostrze do bagnetu z pilnikiem diamentowym. Ostrze i bagnet powinny być ustawione pod kątem 20-25°. Delikatnie przesuń nóż w dół po łuku, od pięty noża do czubka. Nie dociskaj noża do bagnetu podczas ostrzenia, ostrze prowadź lekko i płynnie. 3. Ostrz na zmianę, równomiernie po obydwu bokach ostrza. Trzymaj pręt nieruchomo. Przesuwaj nóż raz po jednej, raz po drugiej stronie bagnetu. W ten sposób naostrzysz obie strony ostrza. 4. Po zakończeniu ostrzenia wytrzyj bagnet suchą szmatką. Nie myj w wodzie i nie używaj detergentów. Przechowuj bagnet w suchym i wentylowanym miejscu. Zasoby dotyczące bezpieczeństwa i produktów .faq-wrap { margin: auto; } .expandable__title { display: flex; justify-content: space-between; align-items: center; cursor: pointer; font-weight: 500; background-color: #f8f8f8; padding: 1em; transition: background-color 0.3s ease; font-size: 16px !important; color: #f19e04; } .naglowek_FAQ { font-size: 24px !important; color: #005691 !important; font-weight: 400 !important; text-transform: uppercase; text-align: center; } .expandable__title i:before { transform: rotate(45deg); content: ""; border-top: 2px solid #313131; border-right: 2px solid #313131; height: 10px; width: 10px; display: block; transition: transform 0.5s ease; } .expandable__toggle { display: none; position: absolute; left: -99999px; } .expandable__content { height: 0; overflow-y: hidden; transition: all 0.5s ease; padding: 0 1em; opacity: 0; font-size: 16px !important; color: #005691; } .expandable__content li { margin: 1em 0; } .expandable__toggle:checked + .expandable__separator + .expandable__title + .expandable__content { height: auto; padding: 1em 1em; opacity: 1; } .expandable__toggle:checked + .expandable__separator + .expandable__title i:before { transform: rotate(135deg); border-top: 2px solid #005691; border-right: 2px solid #005691; } .expandable__toggle:checked + .expandable__separator + .expandable__title { background-color: #e5e5e5; color: #005691; font-weight: bold; letter-spacing: 0.1em; } .expandable__toggle:not(:checked) + .expandable__separator + .expandable__title:hover { background-color: #e5e5e5; color: #005691; } Informacje o bezpieczeństwie produktu INFORMACJE NA TEMAT BEZPIECZEŃSTWA PRODUKTU ZNAJDZIESZ W PLIKU PDF >  Producent i upoważniony przedstawiciel PRODUCENT/OSOBA ODPOWIEDZIALNA DLF Trade Sp.z.o.o. ADRES PRODUCENTA: ul.Pucka 5 81-036 Gdynia ADRES E-MAIL: sekretariat@dlf.pl crockpoteurope@newellco.com Podmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami. PRZYKŁAD NAZWA PODMIOTU GOSPODARCZEGO: Amazon.pl ADRES PODMIOTU GOSPODARCZEGO: Alura Group BV Kroonwiel 2 NULL BT Weert, NL, 6003 PODSTAWOWE DANE, np. NIP: 31702500353 ADRES E-MAIL: Hello@aluragroup.com

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Kohersen
Model
  • CHEF KOHERSEN Elegance EBONY WOOD 21,6 cm
Rodzaj
  • Noże szefa kuchni
Kolor
  • Brązowe
Długość całkowita noża
  • 33,7 cm
Długość rękojeści
  • 12,1 cm
Długość ostrza
  • 21,6 cm
Twardość ostrza
  • 60 HRC
Materiał uchwytu
  • Drewniane
Materiał ostrza
  • Ze stali
Waga
  • 245 g
Typ ostrzenia
  • Szlif dwustronny symetryczny
Liczba noży w zestawie
  • 1
Opakowanie
  • W pudełku
Grubość ostrza
  • 2 mm
Ilość warstw
  • 67

Opinie Kohersen Chef Elegance Ebony wood 21,6 cm Wisła

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,83 na podstawie 3 opinie
  • T...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Nóż naprawdę bardzo dobry, ma trochę większą wagę niż inne ale warto kupić dobry stosunek ceny do jakości.
    • funkcjonalność
    • jakość
    • wygląd
  • n...9
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Świetny i bardzo ostry nóż🙂👍🏻
  • d...a
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super wykonanie.
    • funkcjonalność
    • jakość
    • wygląd