Banting. Jedz i chudnij Wisła

Banting. Jedz i chudnijMimo iż rewolucja żywieniowa polegająca na zwiększeniu konsumpcji tłuszczu i mięsa, kosztem redukcji węglowodanów jest od półwiecza coraz popularniejsza, a nawet modna, najbardziej znaczące książki na jej temat: „Rewolucja dietetyczna” Dr. Roberta C. Atkinsa, „Żywienie …

od 75,35 Najbliżej: 21 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Banting. Jedz i chudnijMimo iż rewolucja żywieniowa polegająca na zwiększeniu konsumpcji tłuszczu i mięsa, kosztem redukcji węglowodanów jest od półwiecza coraz popularniejsza, a nawet modna, najbardziej znaczące książki na jej temat: „Rewolucja dietetyczna” Dr. Roberta C. Atkinsa, „Żywienie optymalne” dr. Jana Kwaśniewskiego, czy „Sztuka i nauka żywienia niskowęglowodanowego” Stephena Phinneya oraz Jeffa Voleka nie odpowiedziały na rodzące się wraz z nią pytania. Niedosyt wiedzy sprawił, że przebudowę piramidy żywieniowej i nawoływania do powrotu do życiodajnego sposobu odżywania ludzi traktuje się wciąż jako kwestię kaprysu, mody, przewrotnego stylu życia, działań grup interesów, czy wręcz dzieło domorosłych znachorów. Dopiero około 35 lat temu profesor medycyny sportowej Tim Noakes z RPA, pomysłodawca i współautor książki Banting. Jedz i chudnij, zagorzały zwolennik paradygmatu „zdrowego” odżywiania opartego na węglowodanach i unikaniu produktów zwierzęcych, badając problemy metabolizmu biegaczy ultramaratonów odkrył, że dotychczasowy sposób żywienia to błąd. Równocześnie odpowiedział na kluczowe pytania Bantingu: Skąd wiadomo, że węglowodany są dla człowieka szkodliwe? A jednocześnie dlaczego tłuszcze zwierzęce i mięso są dla organizmu ludzkiego pożyteczne? Jaka jest natura uczucia głodu? Dlaczego i kiedy człowiek tyje? I dlaczego tak trudno jest schudnąć? Czy wysoki cholesterol zabija? Dlaczego otyłość jest taka groźna? Dlaczego, pomimo rozwoju farmacji i wzrostu poziomu życia ludzi rośnie liczba zachorowań na tzw. choroby cywilizacyjne? Wiele z nich nie ma charakteru intuicyjnego i aby na nie odpowiedzieć, konieczne było przebadanie ostatnich 200 tysięcy lat dziejów gatunku ludzkiego i wiele innych faktów naukowych. Wyniki tych badań znajdziecie Państwo w Banting. Jedz i chudnij. Ilustracją diety jest zbudowana na tych odkryciach, książka kucharska, która pomoże okiełznać te skłonności natury ludzkiej, które utrudniają człowiekowi trzymanie się wskazań rozsądku. Mimo iż wyjaśniona w Banting. Jedz i chudnij dieta jest racjonalna i naturalna, wymaga rezygnacji z pewnych dotychczasowych przyzwyczajeń. Skrupulatnie dobrana przez profesjonalną dietetyk Ann Creed i szefa kuchni Jonno Proudfoota zawiera prawie 100 różnorodnych, smacznych i zdrowych potraw, dobranych tak, by dieta się nie nudziła, była łatwa do spożycia, a w razie potrzeby można ją było łatwo zmodyfikować w ramach lokalnych ograniczeń dostępu do składników. Banting. Jedz i chudnij umożliwi bez (niemal) żadnych wyrzeczeń utrzymać upragnioną wagę, zachować dobre zdrowie, trzymać się z dala od służby zdrowia, a jednocześnie jeść co się chce i ile się chce bez ciągłego kontrolowania kalorii. Banting. Jedz i chudnij "Banting. Jedz i chudnij" to rewolucyjny przewodnik po diecie, która zmienia podejście do odchudzania i zdrowego stylu życia. Autorzy, Sally-Ann Creed, Jonno Proudfoot oraz Tim Noakes, dzielą się swoją wiedzą na temat skutecznych metod odchudzania, które opierają się na zasadach diety niskowęglowodanowej i wysokotłuszczowej. Dla kogo jest ta książka? Osoby pragnące schudnąć i poprawić swoje zdrowie Miłośnicy zdrowego stylu życia i odżywiania Osoby zmagające się z problemami metabolicznymi Rodziny szukające zdrowych przepisów i porad dotyczących żywienia Co zyskasz dzięki tej publikacji? Skuteczne strategie odchudzania: Dowiedz się, jak dieta Banting może pomóc w redukcji wagi i poprawie samopoczucia. Praktyczne porady: Otrzymaj wskazówki dotyczące planowania posiłków i wyboru odpowiednich składników. Przepisy kulinarne: Skorzystaj z różnorodnych przepisów, które są smaczne i zdrowe, idealne dla całej rodziny. Wiedza o zdrowiu: Zrozum, jak dieta wpływa na metabolizm i ogólne zdrowie organizmu. Kluczowe tematy i obszary Dieta niskowęglowodanowa i wysokotłuszczowa Odchudzanie i zdrowe odżywianie Metabolizm i jego wpływ na zdrowie Przepisy kulinarne i planowanie posiłków Psychologia odchudzania i zmiana nawyków żywieniowych O Autorach Sally-Ann Creed – dietetyczka i autorka, specjalizująca się w zdrowym odżywianiu. Jonno Proudfoot – kucharz i autor książek kulinarnych, który łączy pasję do gotowania z nauką o zdrowym żywieniu. Tim Noakes – uznany naukowiec i autor, znany z badań nad dietą i jej wpływem na zdrowie. O Wydawcy Fijor Podolski Publishing – wydawnictwo specjalizujące się w publikacjach dotyczących zdrowia, odżywiania i stylu życia, oferujące książki, które inspirują do wprowadzenia pozytywnych zmian w życiu. Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktuWydawnictwo Fijor Podolski Press ul. Ludwinowska 20/30402-856 Warszawa jfijor@fijorpodolskipress.pl+48 600 745 945

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Tim Noakes, Sally-Ann Creed, Jonno Proudfooot
Okładka
  • Miękka
Format
  • 15.5x23.5cm
Rok wydania
  • 2025
Ilość stron
  • 280
Język oryginału
  • Angielski
ISBN
  • 9788368126075