Najnowsza kuchnia. Piekarnia i Cukiernia. Wytworna i Gospodarska. Więcbork

Dwa tomy w jednym woluminie: Najnowsza kuchnia wytworna i gospodarska oraz Piekarnia i cukiernia wytworna i gospodarska. Marta Norkowska. Reprint wydań z 1904 i 1908 roku. Tom I-liczne tablice, zawierająca 1249 przepisów gospodarskich, z uwzględnieniem kuchni jarskiej. Podział i rozpoznawanie …

od 79,50 Najbliżej: 25 km

Liczba ofert: 5

Oferta sklepu

Opis

Dwa tomy w jednym woluminie: Najnowsza kuchnia wytworna i gospodarska oraz Piekarnia i cukiernia wytworna i gospodarska. Marta Norkowska. Reprint wydań z 1904 i 1908 roku. Tom I-liczne tablice, zawierająca 1249 przepisów gospodarskich, z uwzględnieniem kuchni jarskiej. Podział i rozpoznawanie mięsa, dobre rady, sosy, zupy (ciepłe, zimne, postne), dodatki do zup; ciasta do pasztetów i pasztety, ryby i raki, ryby morskie, wołowina, biszkopty, pączki i faworki, kremy, galarety i wszystko czego dusza zapragnie. Tom II Przygotowanie i pieczenie różnego pieczywa niesłodkiego: chleby, bułki, rogale Ciasta drożdżowe słodkie; ciasta parzone, kruche, francuskie i biszkoptowe, ciasta migdałowe i śmietanowe, torty i mazurki, pierniki, marcepany Autor: Marta Norkowska Rok wydania: 2014 Oprawa: twarda Format: 217x157 mm Liczba stron: 656

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Marta Norkowska
Okładka
  • Twarda
Format
  • 150x220mm
Rok wydania
  • 2014
Ilość stron
  • 496
Tematyka
  • Sałatki
ISBN
  • 9788361889885