Zielona Tajska Pasta Curry 227g Wiązów

Zielona pasta curry jest łagodniejszą odmianą zawierającą 30% zielonej papryki chilli (ostrzejszą wersją jest czerwona). Używa się jej jako bazy do sosu do potrawy curry. W połączeniu z mleczkiem kokosowym, mięsem i warzywami tworzy wyśmienite tajskie danie. Może być wykorzystywana jako marynata, …

od 10,98 Najbliżej: 43 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Zielona pasta curry jest łagodniejszą odmianą zawierającą 30% zielonej papryki chilli (ostrzejszą wersją jest czerwona). Używa się jej jako bazy do sosu do potrawy curry. W połączeniu z mleczkiem kokosowym, mięsem i warzywami tworzy wyśmienite tajskie danie. Może być wykorzystywana jako marynata, lub składnik sosu do potraw z Woka. Tajskie curry diametralnie różnie się od wersji indyjskiej. Kuchnia orientalna, zwłaszcza ta wschodnia, jest niezwykle bogata w aromaty. Żeby osiągnąć wyrazisty smak, bardzo często używa się mocno skoncentrowanych półproduktów. Wyraziste składniki skumulowane w paście do rozpuszczania stanowią podstawę do wielu azjatyckich dań. Intensywnie ostra, kwaśna pasta curry z przetartych, zielonych papryczek chili, trawy cytrynowej, szalotki, czosnku i galangalu. Gryząca i orzeźwiająco kwaskowa zarazem, stanowi niezbędny składnik do przygotowania zielonego curry w ulubionym wydaniu. Bardzo dobrze rozpuszcza się w tłuszczach, dlatego najszybszym sposobem na przygotowanie podstawy posiłku jest rozpuszczenie jej w oleju na patelni. Kiedy przyrządzamy danie jednogarnkowe, możemy dodać odpowiednią ilość pasty do woka. Nie przesadzać z jej ilością, ponieważ już jedna łyżeczka potrafi zupełnie zmienić charakter całego dania. Składniki Zielona papryka chilli 30% trawa cytrynowa czosnek sól szalotka galangal liście limonki kaffir kmin rzymski kolendra kurkuma W 100 g produktu energia: 586 kJ / 140 kcal tłuszcz: 6,3g w tym kwasy nasycone 1 g węglowodany: 16 g w tym cukry: 7,1 g białko: 3,2g sól: 16,1 g Pastę możemy również wykorzystać jako marynatę do grillowanych mięs. Możliwości zastosowania pasty curry są bardzo szerokie, a zawarty w składzie galangal (kuzyn imbiru z cytrusowym posmakiem) o imbirowo-korzennym smaku ma właściwości lecznicze i wpływa stymulująco na układ odpornościowy Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. W szczelnie zamkniętym opakowaniu. Producent: Thai Tan Foods International Co., Ltd. Kraj pochodzenia: Tajlandia Termin przydatności do spożycia: 09/05/2026

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Real Thai
Rodzaj
  • Azjatycka
Waga (g)
  • 227
Cechy
  • Nie zawiera konserwantów

Opinie Zielona Tajska Pasta Curry 227g Wiązów

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 4 opinie
  • Andrzej
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    bardzo dobra
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • e...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Polecam
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • b...9
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Pychotka
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • m...0
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.