Jelux Mieszanka Przypraw Do Słoikówki 180g Naturalna Domowa W Słoiku Na 5kg Wiązów

MIESZANKA PRZYPRAW DO SŁOIKÓWKI 180G - NATURALNA, DOMOWA, DO BUSHCRAFT'U Najwyższa jakość Mieszanka przypraw do sloikówki - Mieszanka zawiera wyłącznie naturalne składniki bez dodatku glutaminianu sodu i chemicznych "E" dodatków. Mieszanka pozwoli Ci na przygotowanie pysznego, aromatycznego i …

od 12 Najbliżej: 36 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

MIESZANKA PRZYPRAW DO SŁOIKÓWKI 180G - NATURALNA, DOMOWA, DO BUSHCRAFT'U Najwyższa jakość Mieszanka przypraw do sloikówki - Mieszanka zawiera wyłącznie naturalne składniki bez dodatku glutaminianu sodu i chemicznych "E" dodatków. Mieszanka pozwoli Ci na przygotowanie pysznego, aromatycznego i zdrowego mięsa ze słoika dla całej rodziny i przyjaciół. Mieszanka idealnie komponuje się z każdym rodzajem mięsa. Masa netto: 180 g Producent: Jelux Rodzaj: do słoikówki 180g tej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 5kg domowego wyrobu. Składniki: peklosól (sól, substancja konserwująca: azotyn sodu), czosnek granulowany, żelatyna spożywcza, pieprz czarny, majeranek, orcz ca ziarno. Przepis na Słoikówkę (na 5 kg mięsa) Składniki Świeża łopatka - 2,5 kg Świeży boczek bez skóry - 2,5 kg Mieszanka przypraw Jelux do słoikówki - 180 g (36g na 1kg mięsa) Zimna woda - 400 ml Sposób przygotowania 1. Przygotowanie mięsa Mięso z łopatki mielimy na sitku 10 mm. Boczek mielimy na sitku 6 mm. Mieszamy oba rodzaje mięsa. 2. Przygotowanie farszu Dodajemy mieszankę do kiełbasy słoikowej. Wlewamy 400 ml wody i mieszamy do uzyskania odpowiedniej kleistości. 3. Leżakowanie farszu Odkładamy na 10-12 godzin do lodówki. 4. Napełnianie słoików Po upływie 10-12 godzin ponownie mieszamy farsz. Szczelnie wypełniamy wyparzone i czyste słoiki (0,5 l). 5. Pasteryzacja trzyetapowa Do garnka wkładamy słoiki, układając szmatkę na dnie. Wlewamy zimną wodę do poziomu pod wieka słoików. Etapy pasteryzacji: Etap 1: Gotujemy przez 1 godzinę, następnie odstawiamy na 24 godziny w temperaturze pokojowej. Etap 2: Ponownie pasteryzujemy przez 45 minut i odstawiamy na kolejne 24 godziny. Etap 3: Pasteryzujemy przez 30 minut. 6. Gotowy produkt Po zakończeniu pasteryzacji kiełbasa słoikowa jest gotowa do spożycia. Marzysz o aromatycznej, esencjonalnej i pełnej smaku kiełbasie słoikowej? Chcesz wrócić do czasów, gdy potrawy były przygotowywane z naturalnych składników, bez zbędnych chemicznych dodatków? Jest na to sposób! Z naszą mieszanką przypraw i ziół z łatwością ugotujesz pyszną, tradycyjną słoikówkę, która zachwyci intensywnym aromatem i głębią smaku! Przyprawa do słoikówki to starannie dobrana kompozycja naturalnych składników bez wzmacniaczy smaku i glutaminianu sodu. W jej skład wchodzą: czosnek granulowany, żelatyna spożywcza, pieprz czarny, majeranek, peklosól, gorczyca ziarno – wybierając nasz produkt, masz gwarancję zdrowej i bezpiecznej żywności! Jedno opakowanie 180 g wystarcza na przygotowanie ok 5kg domowego wyrobu, idealnego na kanapki. Tradycyjny aromat naszej mieszanki do słoikówki uzupełni smak domowego śniadania, survivalowej wyprawy lub przekąski na wyjazdach. Zachwyć swoich bliskich klasycznym smakiem kiełbasy słoikowej! Produkt może zawierać: soję, seler, zboża zawierające gluten (pszenica), dwutlenek siarki. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Jelux